19 / 04 / 2024

Peru'da tartışmalara neden olan inşaat!

Peru'da tartışmalara neden olan inşaat!

Peru Machu Picchu’ya turistleri doğrudan taşımaya fırsat sunan yeni bir uluslararası havalimanının inşasına başlandı. İnşaat bölgede tartışmalara neden oldu.



İnka uygarlığının en ünlü antik kenti olan Peru’da bulunan Machu Picchu’nun kalıntıları yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; UNESCO’nun Dünya Mirası listesinde yer alan Machu Picchu, 2017 yılında 1.5 milyondan fazla ziyaretçi ağırlamıştı. Kaldırabileceğinin üstünde ziyaretçi ağırlayan Machu Picchu’ya turistleri doğrudan taşımaya imkân sunan yeni bir uluslararası havalimanının inşasına başlandı. 

The Guardian’a göre, milyarlarca dolara inşa edilecek yeni havalimanı için saha temizleme çalışmaları devam ediyor. Buldozerler, deniz seviyesinden 3800 metre yüksekte bulunan İnka kasabası Chinchero’da milyonlarca ton toprak kaldırmakla meşgul ediliyor. İnşaata başlanması arkeologlar, tarihçiler ve yerel halkta infial yarattı. Yeni havalimanı inşaatını önlemek için bir dilekçe imzalama kampanyası başlatıldı.


Geri Dön