19 / 04 / 2024

Peşin konut alımları için daha fazla beklemeyin!

Peşin konut alımları için daha fazla beklemeyin!

Reel yatırım & Co. şirketinin sahibi Yeşim Dikmen, Eylül sonunda keskin ve hızlı bir fiyat artışı göstericeklerinin altını çizdi...



Reel yatırım & Co. şirketinin sahibi Yeşim Dikmen teslime hazır projelerin şuan için ciddi bir fiyat artışı yapmadığını, müteahhit firmaların Eylül ayını milat alıp bu ay içerisinde ya da Eylül sonunda keskin ve hızlı bir fiyat artışı göstericeklerinin altını çizdi.
 
Şu an hem müşterinin hem müteahhitin gözü peşin alım ve satımda içinde bulunduğumuz konjektör çok kırılgan ve olabildiği herşeyden çok çabuk etkileniyor. İnsanların ne bankadan kredi çekicek ödeme gücü ne de firmaların akıl oyunlarına alet olacak yapıda müşteri kitlesi var.
   
Alım yapmak isteyen onlarca müşterimiz yüksek peşinatlarına rağmen kendilerini beklemeye aldılar. Min.1.80 max.3.20 olan faiz oranları haklı olarak korkutuyor yatırımcıyı.Diğer taraftan kampanya niteliğinde öne sürülen ama tamamiyle göz boyaması olan 0.98 faiz oranı ,120 ay, yüzde  10 peşinat gibi söylemler akıllı yatırımcıyı sadece ve sadece güldürüyor.Sebebi basit , var olan fiyatın üzerine konulan 100 bin tl gibi bir rakam ! Aslında burada kimse haksız değil müteahhit firmanın faiz oranları 3 olan memlekette aradaki farkı müşteriye hediye edicek gücü tabiki yok doğal olarak aradaki farkı müşterinin cebinden çıkaracak ,sistem neyse ona ayak uydurmak için ödeme şekilleri heryerde farklılık gösteriyor ve heryeri gezip bilgi alan müşterininde kafası iyice karışıyor. Peki iş neye döndü?

PEŞİN ALIM 
 
Peşin alım yapmak isteyen müşterilerimiz şu dönemde çok karlı bir şekilde gönül rahatlığı ile özellikle teslim edilecek konut projelerini tercih edebilirler . Hem maliyet artışından etkilenmeyen fiyatların tadını çıkarırlar hem de istediği kadar bitmiş olsada fiyat artışları aynı oranda her projeye yansıyacak en az yüzde 50 kar marjı ile fazla değil 4-5 ay içerisinde kazançlı çıkarlar. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat maliyet endeksinin geçtiğimiz yıldan bu yıla yüzde 27,06 arttı bu verisel kısmına ek olarak işçi maliyeti vs eklendiğinde yüzde 50 kar marjı kaçınılmaz fırsat şu dönem için. İnanın bugün bu maliyetlerle yeni başlanan herhangi bir projenin size katacağı kar marjı yüzde 20 leri geçmeyecek önümüzdeki yıllarda bu beklenen en iyi kar marjı oranı bence.Özellikle tl bazında mevduat biriktiren yatırımcılar geç olmadan konuta el atsınlar daha sağlam ve karlı bir yatırım enstrümanı ben göremiyorum şuan.
 


Geri Dön