26 / 04 / 2024

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı sürüyor! Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam edecek mi?

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı sürüyor! Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam edecek mi?

Bu gece saatlerinde yüzde 3 civarı gerileyen petrol, sonrasında kaybını geri aldı ve yeniden 110 doların üzerine çıktı. Peki petrol fiyatlarındaki resesyon baskısı sürecek mi?



İngiltere Merkez Bankası’nın (BoE) ardından Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) da faiz artırımına gidecek olmasının küresel ekonomik büyümeyi yavaşlatacağı, yüksek enflasyon sebebiyle hane halklarının harcama gücünün aşağı çekilmesinin akaryakıt talebini de azaltacağı değerlendirmeleri petrol fiyatlarını baskılıyor.

Petrol fiyatlarında resesyon baskısı sürüyor! Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam edecek mi?

Dünya gazetesinde yer alan habere göre resesyon baskısı, petrol fiyatlarını aşağı çekmeye devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde ABD ham petrolü yüzde 3 düşerek 103 dolara; brent petrol de yüzde 3'e yakın düşerek 109 doların altını gördü fakat sonra kayıplarını geri aldı. Fiyatlardaki dalgalanmaların ardından brent petrol 110 doların üzerine, ABD ham petrolü de 105 doların üzerine çıktı. 

İkinci çeyrek sonu yaklaşırken analistler, ABD ve Avrupa merkezli serbest yatırım fonlarından gelen pozisyon kapatma satışlarının da petrol fiyatlarındaki gerilemede rol oynadığını belirtiyor.

Benzine indirim geldi! Akaryakıtta fiyatlar düştü! Opet, Petrol Ofisi, Total, Shell ve BP 23 Haziran 2022 fiyat listesi

Benzinde ilk indirim haberi geldi! Benzine ne kadar indirim olacak?

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön