19 / 04 / 2024

Philips, `yeşil ev' ile tasarrufu anlatacak

Philips, `yeşil ev' ile tasarrufu anlatacak

Philips ekipleri, Türkiye'de şehir şehir dolaşarak, meydanlarda kuracakları `yeşil ev'lerde halkı tasarruflu aydınlatma sistemleri konusunda bilgilendirecek.



Sağlık, bakım, aydınlatma ve tüketici yaşam tarzı alanlarında faaliyet gösteren Philips, Yeşil Ev projesiyle tüketicileri enerji verimliliği hakkında bilgilendirecek.
Philips Türkiye ve Kafkaslar CEO'su Anton Booij, belirlenen rota çerçevesinde ekiplerin şehirleri gezerek, eğitim ve seminerler vereceklerini ifade etti.
Booij, ayrıca İpragaz'la yaptıkları anlaşma çerçevesinde 10 bin nihai tüketiciye doğrudan ulaştıklarını da anlattı.
Tasarruflu ampullerin kullanılması sayesinde faturaların 4 ay sonunda 30 TL'ye kadar azaldığını anlatan Booij, Philips'in satışlarının yüzde 46'sının da yeşil ürün satışlarından geldiğine dikkat çekti.

`Yeşil'e 1 milyar euro
Booij, "Küresel enerji tüketiminin yüzde 70'inden şehirler sorumlu. Harcanan elektriğin yüzde 60'ı kamu binalarında kullanılıyor. Mevcut teknolojilerin kullanılması durumunda 62 milyar euro tasarruf yapılabilir" dedi.
Booij, geçen yıl 26.4 milyar euro satış yapan Philips'in, 2012 yılına kadar yeşil enerji teknolojisine 1 milyar euro ayıracağını ve operasyonlarda enerji verimliliğini yüzde 25'e çıkaracaklarını söyledi.
Booij, dünyada şirket olarak son iki yılda satın almalar yoluyla 10 milyar euro'luk yatırım yaptıklarını açıkladı.

Dört ampul, Keban'a bedel
Türk Philips Aydınlatma Pazarlama Müdürü Ayhan Şiriner, Türkiye'de evlerde 4 ampulü değiştimek suretiyle, Keban Barajı'nın 6.600 Gwh değerindeki yıllık enerji üretimine eşdeğer bir tasarrufun sağlanacağını söyledi.
Şiriner, ayrıca karbondioksit salınımının 2.7 milyon ton azalmasıyla birlikte, 120 milyon ağacın temizleyeceği karbondioksitin de azalacağını açıkladı.
Avrupa Birliği'nin 2012 yılına kadar tüm akkor ampulleri piyasadan kaldıracağını hatırlatan Şiriner, "Geçen yıl Avrupa 'da satılan 1.8 milyar akkor ampul piyasadan kalktığında, yıllık karbondioksit emisyonu 23 milyon ton azalacak. Bu yıl Türkiye'deki çalışmalar da hız kazanacak" dedi. Dünyada tüketilen elektriğin yüzde 19 'u aydınlatmada kullanılıyor.

Milliyet

Geri Dön