29 / 03 / 2024

Pimapen, Gebze'deki 47 dönüm arsayı satacak!

Pimapen, Gebze'deki 47 dönüm arsayı satacak!

Pimaş ve Winsa İsletmeler Grup Müdürü Nuri Aslan, Pimapen markasını yok etmek gibi bir planları olmadığını, güçlendireceklerini açıkladı. Aslan, Gebze'deki fabrika alanını da satacaklarını söyledi.



Pimaş ve Winsa İsletmeler Grup Müdürü Nuri Aslan, Pimapen markasını yok etmek gibi bir planları olmadığını, daha da güçlendireceklerini açıkladı. Aslan, Pimapen'i Kartepe'de Winsa ile aynı fabrikada üreteceklerini söyledi


Türkiye'de PVC kapı ve pencere sistemlerine adını veren Pimapen'in üreticisi Pimaş'ın Gebze'de bulunan Türkiye'deki son üretim tesisini de kapattığı haberleri hem iş çevrelerinde hem de müşteri kanadında üzüntü yarattı. Ancak Deceuninck bünyesinde faaliyet gösteren şirket dün bir açıklama daha yaptı ve üretimi durdurmadığını, Kartepe Kocaeli'ndeki modern tesislerinde faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi. 


Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada "Gebze Üretim Tesislerimiz 53 yıldır yüksek kalitede hizmet verebilmek için kesintisiz olarak üretimini sürdürmüştür. Ancak günümüz şartlarında; sanayinin gelişimi ile birlikte yaşanan imar ve ruhsat problemleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap verememektedir. Gebze'de devam eden üretim 31 Mart 2016 tarihine kadar kademeli olarak azaltılacak ve ilgili tarih itibariyle bu tesisimizdeki tüm faaliyetler son bulacaktır. Kartepe-Kocaeli Tesislerimizde gelişen teknoloji koşullarına uygun olarak yeni ekstrüzyon ve lamine kaplama hatlarımız ve kalıplarımız ile üretime devam edilecektir" denildi. 


Pimaş ve Winsa İşletmeler Grup Müdürü Nuri Aslan, Pimapen markasını yok etmek gibi bir planları olmadığını tam tersine daha da güçlendireceklerini söyledi. Eksik açıklama nedeniyle yanlış anlaşıldıklarını kaydeden Aslan, Gebze tesislerinde modern tekniklerle üretim yapılmasının imkansız olduğunu gördüklerini, imar sorunu nedeniyle yenileyemediklerini vurguladı. 


Aslan. "Bunun üzerine Kartepe'de Winsa için üretim yapan fabrikamızın yakınlarına yeni bir lojistik merkezi kurduk. Kartepe'deki tüm stokları oraya taşıdık. Fabrikada boşalan alanda Pimapen için yatırını yaptık. Teknolojisini ve ürün gamını yeniledik. Bundan sonra Kartepe fabrikamızda hem Winsa hem Pimapen için üretim yapacağız. 50 bin tonluk kapasitemiz var" diye konuştu. 


47 dönüm arsayı satacak


Gebze'deki fabrikaya ilişkin planlarını da açıklayan Nuri Aslan, sanayinin içindeki arsayı ve binaları satacaklarını söyledi. Pimas, 1963 yılında kuruldu. 2014 yılında Belçikalı PVC pencere üreticisi Deceuninck, Enka İnşaat'tan 57.67 milyon liraya'şirketi aldı. Deceuninck, Ege Profil ve Winsa'yı da satın almıştı.


Necla Dalan / Vatan



Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


PİMAŞ, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren fabrikasının kapatacağı ancak üretimine, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde devam edeceği açıkladı.


PVC, kapı ve pencere sektörünün önemli şirketlerden biri olan Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş. (PİMAŞ), dün Türkiye'de tek üretim tesisi olan Gebze fabrikasını kapatma kararı almasının ardından İşletmeler Grup Müdürü Nuri Aslan yazılı yaptığı açıklamasında üretime 'Kartepe'de devam edeceğini bildirdi. Günümüz şartlarında, sanayinin gelişimi ile birlikte yaşanan imar ve ruhsat problemleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap veremediğini belirten Aslan, belirtilen bu ihtiyaçlar doğrultusunda PİMAŞ A.Ş olarak üretimin, 08 Şubat 2016 tarihi itibariyle profillerin ideal koşullarda üretilmesi ve stoklanması amacıyla Kartepe-Kocaeli’nde bulunan gruba ait yeni tesiste devam edeceğini kaydetti.


PİMAŞ'tan yapılan açıklama şöyle:


"1963 yılından bu yana Şirketimiz PİMAŞ A.Ş. bünyesinde faaliyetini sürdüren Gebze üretim tesislerimiz ile ilgili haberler dün itibariyle kamuoyu gündeminde yer almıştır. Gebze üretim tesislerimiz 53 yıldır yüksek kalitede hizmet verebilmek için kesintisiz olarak üretimini sürdürmüştür. Ancak günümüz şartlarında; sanayinin gelişimi ile birlikte yaşanan imar ve ruhsat problemleri ve altyapı yetersizliği nedeniyle beklenen ihtiyaçlara cevap verememektedir.


Belirtilen bu ihtiyaçlar doğrultusunda PİMAŞ A.Ş olarak üretimimiz, 08 Şubat 2016 tarihi itibariyle profillerin ideal koşullarda üretilmesi ve stoklanması amacıyla Kartepe-Kocaeli’nde bulunan grubumuza ait yeni tesislerimizde devam edecektir.


Gebze Üretim Tesislerimizde hali hazırda devam eden üretim faaliyetlerimiz 31 Mart 2016 tarihine kadar kademeli olarak azaltılacak ve ilgili tarih itibariyle bu tesisimizdeki tüm faaliyetler son bulacaktır. Kartepe-Kocaeli tesislerimizde gelişen teknoloji koşullarına uygun olarak yeni ekstrüzyon ve lamine kaplama hatlarımız ve kalıplarımız ile üretime devam edilecektir. PİMAŞ A.Ş olarak heyecanla beklediğimiz 09-12 Mart’ta düzenlenecek olan Pencere ve Kapı Fuarı’nda ise Kartepe-Kocaeli’nde üretilen yeni ürünlerimiz ile yer alınacaktır".


Milliyet



Haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Kocaeli'nin Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş., Rusya'daki fabrikadan sonra Türkiye'deki fabrikasını da kapatacağını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platfoımu'na yapılan açıklamada Pimaş, Türkiye'deki tek üretim tesisi olan Gebze İşletmesi'nin 31 Mart 2016 tarihi itibariyle faaliyetine son verilmesini kararlaştırdığını bildirdi. Pimaş'tan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "3 Nisan 2015 tarihli yönetim kurulu toplantısında alınan ve 1 Haziran 2016 tarihli Olağan Genel Kururda onaylanan kararlar doğrultusunda, Yönetim kurulumuzca yapılan iktisadi ve mali değerlendirmeleri üzerine, insan kaynakları raporlamaları ve mali planlamalara göre kârlılık durumu giderek azalan şirketin Türkiye'deki tek üretim tesisi olan Gebze işletmesinin 31 Mart 2016 tarihi itibariyle faaliyetine son verilmesine, yasal ve fiziki olarak üretim ve lojistik faaliyetleri açısından tesisin kapatılmasına karar vermiştir." 



Günboyu


Geri Dön