20 / 04 / 2024

Pimaş, Rusya’daki fabrikasını kapatıyor!

Pimaş, Rusya’daki fabrikasını kapatıyor!

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası bu ülkedeki Türkiye yatırımları için de zorlu bir süreç başladı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak ‘sürekli zarar edilmesi’ olarak açıklandı.



Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası bu ülkedeki Türkiye yatırımları için de zorlu bir süreç başladı. Plastik pencerede Türkiye’nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya’daki fabrikasını kapatıyor. Şirketten yapılan KAP açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak ‘sürekli zarar edilmesi’ olarak açıklandı.


'SÜREKLİ ZARAR EDİYOR'

Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada şöyle denildi: “Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.” 


Açıklamanın devamında “Kamuya açıklanan son bilançomuzda  Enwin Rus'un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının %12'si civarındadır.Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus'un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının %15'I civarındadır” denildi.


YARIM ASRI DEVİRDİ

1963 yılında PWC boru üretmek üzere kurulan PİMAŞ, sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alıyor. Pimaş’ın en güçlü markalarından Pimapen, PWC pencere sektörünü oluşturduğu bayi ağları ile oluşturdu.Türkiye genelinde bin 400’ü aşkın bayisi bulunan Pimaş, Rusya’daki yatırımını ise 2007 yılında tamamladı.


Rostov şehrinde yapılan yatırımın tutarı 15 milyon dolar olarak açıklanmıştı. Pimaş’ın çoğunluk hissesi 75 ülkede faaliyet gösteren Belçikalı Deceuninck NV’ye ait. 


Hürriyet 


Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyler yer aldı:


Plastik pencerede Türkiye’nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya’daki fabrikasını kapatacağını duyurdu.

Plastik pencerede Türkiye'nin en önde gelen firmalarından PİMAŞ, Rusya'daki fabrikasını kapatacağını duyurdu. Şirketten yapılan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak 'sürekli zarar edilmesi' olarak açıklandı. KAP'tan açıklanan duyuru şöyle:


20 ARALIK İTİBARİYLE...


"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.


Kamuya açıklanan son bilançomuzda Enwin Rus'un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının yüzde 12'si civarındadır. Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus'un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının yüzde 15'i civarındadır. Gelişmeler oldukça, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır".


Sabah


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Pimaş, Enwin Rus'un faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.


Pimaş, Rusya'da bulunan bağlı ortaklığı Limited Liability Company Enwin Rus'un faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

 

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

 

"Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liability Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibariyle üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir.

 

Kamuya açıklanan son bilançomuzda  Enwin Rus'un aktif toplamı, konsolide bilançumuzun aktif toplamının %12'si civarındadır.

 

Yine Kamuya açıklanan son gelir tablomuzda Enwin Rus'un satış tutarı, konsolide gelir tablomuzda yer alan satış tutarının %15'I civarındadır. Gelişmeler oldukça, gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır."


Vatan 



Haber Aydınlık Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


JAPON teknoloji firması Toshiba, Rus televizyon ve mutfak aleti pazarlarından çekildiğini bildirdi. Rus gazetesi Kommersanfa konuşan Toshiba Rusya Genel Müdürü Hiroaki Tezuka, Rus rublesindeki aşırı dalgalanma nedeniyle Rusya'daki televizyon ve mutfak aletleri satışlarını durduklarını açıkladı. 


Pimaş Plastik İnşaat Malzemeleri A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklamada da "Şirketimiz bağlı ortaklıklanndan Rusya Federasyonu'nun Rostov şehrinde kurulu Limited Liabilrty Company ENWIN RUS şirketinin sürekli zarar etmesi ve zarar etme eğiliminin devam edeceği öngörüsü ile 14 Aralık 2015 tarihi itibarıyla üretim faaliyetlerinin ve 20 Aralık 2015 tarihi itibariyle satış faaliyetlerinin durdurulmasına karar vermiştir" denildi. 


Aydınlık


Geri Dön