26 / 04 / 2024

Piola, Point Hotel Barbaros'ta restoran açtı

Piola, Point Hotel Barbaros'ta restoran açtı

İtayan restoranı Piola, İstanbul'daki ilk restoranını Point Hotel Barbaros'ta açtı



Will Smith, Jennifer Lopes, Madonna, Calvin Klein, Jean Paul Gaultier, Luciano Benetton gibi tanınmış simaların favorisi İtayan restoranı Piola, İstanbul'daki ilk restoranını Point Hotel Barbaros'ta açtı.


İtalya Trevizo'da bir restoranı olan Piola, Atlantik'in ötesine geçerek 23 yılda ABD, Brezilya, Arjantin, Şili ve Meksika'ya yayılan 25 şubeli bir zincire dönüştü. 50 milyon Euro cirolu Piola'yı, İstanbul'a getiren Point Hotel Grubu ilk restoran için 1 milyon dolar yatırım yaptı. Piola İstanbul'da bir yılda 100 bin pizza satıp 3 milyon TL ciro hedefliyor. İstanbul'da ikinci ve üçüncü şubeleri de düşünen Piola,  İzmir  ve  Ankara  gibi büyük şehirleri de incelemeye aldı.
İstanbul fırsat penceresi
Stefano ve Dante Carniato kardeşler tarafından 1986 yılında kurulan ve 1993'ten itibaren konseptini İtalya dışına franchise olarak ihraç eden Piola'nın, İtalya'da ikinci şubesini açmadan İstanbul'a gelmesini Dante Carniato şu sözlerle değerlendirdi: "İstanbul hep ilgi duyduğumuz şehirdi. Avrupa'da bir yapılanma hep istiyorduk ama fazla doymuş pazarlarda bunu yapabilmek çok zor. Üstelik yatırım da çok daha maliyetli oluyor. İstanbul'dan Doğu Avrupa'ya ve Ortadoğu'ya açılmayı planlıyoruz. Ülkenizde edineceğimiz tecrübe ve deneyim çok önemli. İstanbul Asya ülkelerine de açılıyor ve bizim için bir fırsat penceresi. Büyüme stratejimizde kilit taşı Türkiye'dir. Point Hotel Grubu ile Ürdün, Dubai, Lübnan ve İsrail'de de restoran düşünüyoruz."
Basit bir pizzacıyız
Pazarı anlamak için İstanbul'da bir kaç hafta kalan ve ay sonuna kadar İstanbul'da vakit geçirerek restoranının işleyişini gözlemleyecek olan Dante Carniato, "Biz karmaşık, pahalı bir restoran değiliz. İnsanların kafasında bizimle ilgili algı `basit bir pizzacı'dır ki biz de bunu hedefliyoruz. Ciromuzun yüzde 75'i pizzadan gelir. Tonlarca para ödemeden damak tadınıza hitap eden yemekler yiyebilirsiniz" dedi. Piola Eğitim ve Operasyonlar Departmanı Sorumlusu Fabio Melloni de; ciro, kâr, büyüklük yerine lezzete odaklandıklarını söyledi. 
Ünlü müdavimleri var
Piola'nın Türkiye işletmeci ortakları Baybora Yener ve Gürkan Özcan ise restoranın ünlü müdavimlerini şöyle sıraladı: "Luciano Pavarotti, Lucio Dalla, Madonna, Bee Gees, Sting, futbolcular Romario, Ronaldo, Maradona ve Maldini ve diğerleri, formula-1 pilotları Emerson Fitipaldi, Rubens Barrichelo, Felipe Massa, Jason Button ve diğerleri, Brezilya Eski Başbakanları Fernando Collor, Fernando Henrique Cardoso, Arjantin Eski Başbakanı De la Rua, tasarımcılar Calvin Klein, Jean Paul Gaultier, Hollywood starları Will Smith, Jennifer Lopes."

İstanbul'da yemek pahalı

PIOLA restoranının kurucusu Dante Carniato, Kuzey Amerika'da restoran açmanın maliyetini 1 milyon dolar, Güney Amerika'da ise 500 bin dolar olduğunu belirterek, "İstanbul'da da yatırım maliyeti 1 milyon dolara çıktı. İstanbul'da oldukça canlı ve sofistike yeme-içme ve gece hayatı var. Fakat dışarıda yemek oldukça pahalı. Özellikle ithal şarapların fiyatı çok yüksek. Genel olarak büyük şehirler pahalıdır" diye konuştu.

Kars, Kayseri ve Mostar pizza olup mönüye girdi

2010'da tüm dünyada 2.5 milyon adet pizza satacak.
650 çalışanı bulunuyor.
Restoranlarında kişi başı harcama ortalaması 20 dolar.
Türkiye'de 35 TL kişi başı harcama bekliyor.
İstanbul restoranında 60 çeşit pizza sunuluyor.
Kars ismini taşıyan kavurmalı, Kayseri ismini taşıyan pastırmalı ve Mostar ismini taşıyan füme etli Türkiye pazarı için özel geliştirilmiş pizzalar da var.
İstanbul'da bu yıl 100 bin pizza satıp, 100 bin kişiye ulaşmayı planlıyor.
Demet Cengiz Bilgin/Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ünlülerin pizzacısı Piola, İstanbul'da

John Travolta, Madonna, Sting, Calvin Klein, Jean Paul Gaultier, Roberto Carlos ve Maldini gibi dünyaca ünlü isimlerin pizzacısı Piola, İtalya'dan sonra Avrupa'daki ilk restoranını İstanbul'da açtı. Point Hotel Barbaros'un girişinde açılan restorana 1 milyon dolarlık yatırım yapılırken İtalyan Carniato kardeşler, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'ya açılmak için ise Point Hotel'in sahibi Özbek Turizm grubunu partner olarak seçti.
Piola'nın kurucularından Dante Carniato, Ürdün, İsrail, Dubai gibi ülkelerde büyümek için Point Hotel'le beraber hareket edeceklerine dikkat çekerek, "Türkiye'de de kendimizi bir restoranla sınırlamadık. İstanbul'a üç restoran açmayı, üç yıl içinde Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde de olmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkler için özel pizza yaptı
İstanbul'daki restoranda yıl sonuna kadar 100 bin pizza satmayı ve 3 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflediklerini açıklayan Carniato, dünyada ise hedefin 2.5 milyon pizza satışı olduğunu ifade etti. 60 çeşit pizzalarının olduğunu söyleyen Carniato, Türkiye için kavurmalı, pastırmalı ve kuru etli pizza yaptıklarını söyledi.
Radikal

İtalyan pizza zinciri İstanbul'da 
 
ABD, Brezilya, Arjantin, Şili ve Meksika'da 25 şubesi bulunan İtalyan pizza zinciri Piola, Avrupa'da İtalya'dan sonra Türkiye'de açıldı. 
  
Piola'nın İstanbul'daki şubesi, Esentepe'deki Point Hotel Barbaros'ta hizmete girdi. Piola kurucu ortağı Dante Carniato, "2010 için İstanbul'da 100 bin adet pizza satmayı ve 3 milyon lira ciro elde etmeyi hedefliyoruz. Planımız; 3 yıl içinde Ankara ve İzmir gibi Türkiye'nin diğer büyük şehirlerinde yayılmak." dedi.
Zaman


Ünlülerin pizzacısı Piola, `markasını patlatmak' için İstanbul'da restoran açtı

Holywood yıldızlarının, şarkıcıların, tasarımcı ve sporcuların pizzacısı Piola, İtalya'dan sonra Avrupa'daki ilk restoranını İstanbul'da açtı. Dünya genelinde 25 restoranı olan marka, 2010 sonuna kadar İstanbul'daki restoranında 100 bin pizza satmayı hedeflerken Ortadoğu ve Doğu Avrupa'ya ise İstanbul'dan açılacak

John Travolta, Madonna, Sting, Calvin Klein, Jean Paul Gaultier, Roberto Carlos, Maldini gibi dünyaca ünlü isimlerin pizzacısı Piola, İtalya'dan sonra Avrupa'daki ilk restoranını İstanbul'da açtı. Point Hotel Barbaros'un girişinde açılan restorana 1 milyon dolarlık yatırım yapılırken İtalyan Carniato kardeşler, Ortadoğu ve Doğu Avrupa'ya açılmak için ise Point Hotel'in sahibi Özbek Turizm grubunu partner olarak seçti.

Piola'nın kurucularından Dante Carniato, Ürdün, İsrail, Dubai gibi ülkelerde büyümek için Point Hotel'le beraber hareket edeceklerine dikkat çekerek, "Türkiye'de de kendimizi bir restoranla sınırlamadık. İstanbul'a 3 restoran açmayı, 3 yıl içinde Ankara, İzmir, Antalya gibi şehirlerde de olmayı hedefliyoruz" dedi. İstanbul'daki restoranda yılsonuna kadar 100 bin pizza satmayı ve 3 milyon TL ciro elde etmeyi hedeflediklerini açıklayan Carniato, dünyada ise hedefin 2.5 milyon pizza satışı olduğunu ifade etti. İstanbul'un Piola markasının patlamasını sağlayacak bir şehir olduğunu düşündükleri için büyük önem verdiklerini bu yüzden de İtalya'dan sonra Avrupa'daki ilk restoranı İstanbul'da açtıklarını vurgulayan Carniato, 2 yıl içinde Ortadoğu pazarına açılacaklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'ye özel 3 pizza tasarlandı

Treviso'da kurulan, Kuzey İtalya'nın otantik lezzetlerini menülerine taşıyan ve dünya genelinde ABD, Brezilya, Arjantin, Şili ile Meksika'da 25 şubeyle hizmet veren Piola'da 60 çeşit pizza sunuluyor. Dante Carniato, Türkiye'ye gelerek Türk damak tadına uygun kavurmalı, pastırmalı gibi 3 pizza tarifi de hazırlamış ve menülere koydurmuş. 
Vatan


Geri Dön