26 / 04 / 2024

Piramit şeklindeki mimari toplu konutta kullanılıyor!

 Piramit şeklindeki mimari toplu konutta kullanılıyor!

Mimarlar son dönemde piramit şeklindeki mimariyi alışveriş merkezinden sanat galerisine toplu konuttan turist bilgilendirme ofislerine kadar her yerde kullanıyor




 İlginç bir görünüm oluşturan ve geniş tavan özelliği sayesinde özellikle kültür -sanat ve ofis projelerinde kullanım kolalığı sağlayan bu yapılar kısa zamanda bulundukları yerin en dikkat çekici projeleri oluyor. Son dönemde yapılan kentsel dönüşüm projelerinde bile tercih edilen bu mimari örneği İspanyol mimarlar, turizm şehrinde toplu konut alanı olarak bile kullanıyor. Piramit mimarınin en iyi örneklerinden biri Çin'de son dönemde yapılan alışveriş merkezi projesinde kullanılırken bir başka ilginç örneğe ise Tianjin şehrindeki turist bilgi ofisinde yer verildi. İrlanda'nın başkenti Dublin'de ülkenin en büyük tiyatrosu, yurtdışından kültür turisti çekmek adına piramit mimari tercih edildi. En ilginç örneklerden birine ise Danimarka'da yer verildi. Elsinore şehrinde eski tersane cam mimariyle piramid şeklinde bir kültür merkezine dönüştürülldü.


ÇİN-TİANJİN

Turistlerin MOD'unu değiştirecek

MOD Mimarlık tarafındanÇin'in Tianjin şehrinde yaplan bu ilginç yapı aslında bir turist bilgi merkezi,. İlginç mimarisi ise insanı adeta bilgi almaya itiyor. 750 metrekare büyüklüğündeki bu yapı aynı zamanda sanat galerisi olarak da kullanılıyor.


DEV TİYATRO

İRLANDA' NIN YÜZ AKI KÜLTÜR PROJESİ

İrlanda' nın başkenti Dublin'de hayata geçirilen The Grand Canal Square Theatre dünyaca ünlü mimar Daniel Libeskind tarafondan yapılıyor. Şehrin en merkezi yerlerinden birinde yapılan tiyatro, 2 bin 100 kişi kapasiteli. Proje, kültür faaliyetlerine önem verilen şehrin yüz akı projelerinden biri olacak. Çünkü sadece İrlandalıları değil Londra'dan Zürih'e New York'tan Winchester'e kadar bir çok yerden kültür turistini şehre çekmeyi hedefliyor.


DANİMARKA

ESKİ TERSANE KÜLTÜR MERKEZİ OLDU

Bugüne kadar kentsel dönüşüm projeleride ilginç örneklere rastladık ama böylesini görmemiştik.. Danimarka'nın 500 bin nüfusluk Elsinore şehrinde eski bir tersane küytür merkezine dönüştürüldü.. Piramid şekliyle dikkatleri çeken projenin tasarımı Danimarkalı Aaart Mimarlık tarafından yapıldı. Bir zamanlar gemilerin yapıldığı bu alan artık kültür organizasyonlarıne ev sahipliği yapacak. Proje piramid mimarisi ve cam cephesiyle dikkat çekiyor.


ÇİN

KIRMIZI DEV ADAM NEREYE BAKIYOR?

KIRMIZI'NIN şansı temsil ettiği Çin'de, yeni yapılan ve Parkview adını taşıyan karma proje ilginç öğelere sahip. İçinde 6 yıldızlı bir otel, ofis ve alışveriş merkezini barındıran yapıdaki en dikkat çekici unsuru ise kırmızı dev adam heykeli oluşturuyor. Hong Kong merkezli Integrated Design Associates, ulışveriş merkezine dikkat çekmek için bu heykeli projeye ekledi.


İSPANYA

Turizm şehrinin toplu konutları böyle olur!

İspanya' nın turizm adası Kanarya Adaları'nın güneyinde yer alan Santa, cam cepheli ve piramid şeklindeki toplu konutlarıyla dikkat çekiyor. Turizm sektörüne hitap eden ve çalışanların büyük çoğunluğunun da hizmet sektöründe çalıştığı şehirde yapılan toplu konutlar bugüne kadar yapılan en ilginç örneklerden birini oluşturuyor.

Sabah



Geri Dön