27 / 04 / 2024

Piyalepaşa İstanbul en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak!

Piyalepaşa İstanbul en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak!

Cumhuriyet Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Ceren Kumbusar Piyalepaşa İstanbul projesini ve projenin detaylarını anlattı. İşte o yazı...



Piyalepaşa İstanbul, Türkiye'nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olacak. Konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan karma kullanımlı projenin büyüklüğü dışındaki en önemli özelliği çevreci yaklaşımı. Projenin tamamı kentsel alanlar için geliştirilmiş 'Leed Neighborhood Development' (Mahalle Gelişimi), 3 ofis ve otel bloğu için ise 'Leed Green Building' sertikası için değerlendirmeye alındı. Piyalepaşa eğer sertifikayı almayı başarırsa Leed Neighborhood Development ile dünyada ve Türkiye'de bu sertifikaya sahip çok az sayıdaki projeden biri olacak. Piyalepaşa'nın kuşkusuz en önemli özelliği lokasyon. D-100 karayolu ve çevreyolu bağlantılarına, Dolmabahçe ve Kağıthane tünellerine, Çağlayan Adliyesi ve hastanelere yakın konumu, İstanbul'un gerçek merkezi olduğunun kanıtı. Üstelik, projede hayat başladığında Beyoğlu İstiklal Caddesi, Karaköy, Kabataş, Nişantaşı ve Beşiktaş gibi şehrin merkezi noktalarına sadece birkaç dakika içinde ulaşım imkânı sunulacak. Projeyi geliştiren şirket, Polat İnşaat tarafından kurulan Piyalepaşa Gayrimenkul. Toplam 800 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen proje, 82 dönüm üzerine tasarlanmış. Yüksek binalar yerine daha çok alçak binaların yer aldığı yatay konseptte tasarlanan konut blokları 6-10 kat arasında, ofis blokları ise 5-12 kat arasında değişiyor. Ancak bu yatay konsept otel ve rezidanslarda yerini dikey yapüara bırakmış. 190 adet rezidansın yer aldığı blok 16, otel 18 katlı. Projenin fiyatları, alıştığımız standart kentsel dönüşüm fiyatlarının üzerinde. Konutların metrekare birim fiyatlarının ilk çıkışı 8 bin 500TL/m2 idi. Bir inşaat projesinin en önemli özelliği lokasyon. Bu projenin de lokasyonu tartışmaya açık olmayacak şekilde iyi. Şehrin bu kadar merkezindeki projenin satışa ilk çıktığı fiyatlardan sonra primleneceği de neredeyse kesin. Polat İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın iddiası projenin teslimde, ilk satış fiyatları üzerinden yüzde 100 primleneceği şeklinde. Dilerim proje bütün yeşil bina sertifikalarını alır ve öngörülenin üzerinde primlenir. 


-Yapımcı Firma: Piyalepaşa Gayrimenkul 

-Proje Tipi: Daire, Rezidans , Ofis 

-Konut Sayısı: 760 

-Arsa Alanı: 82000 m2 

-Konut Tipleri: 1+0,1+1 ,2+1,3+1,4+1 

-Metrekare Alanı: 55 207 m2 

-Teslim Tarihi: Ocak 2018 

-En düşük-en yüksek fiyat: 706 bin 200 TL - 2 milyon 306 bin 500 TL



Cumhuriyet



Haber Hürriyet A Plus Konut Projeleri Eki'nde şu şekilde yer aldı;


İstanbul’un en eski semtlerinden Beyoğlu Piyalepaşa’daki ‘Piyalepaşa İstanbul’ projesi Polat İnşaat imzasıyla hayata geçiyor. Bölgenin tarihi ve kültürel dokusuna sadık kalınarak projenin tasarlandığına dikkat çeken şirket temsilcileri, “Unutulmaya yüz tutmuş semt hayatını tekrar canlandırıyoruz” dedi.


Piyalepaşa Gayrimenkul tarafından 800 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul’un, Türkiye’nin özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olduğunu belirten şirket yetkilileri, “Piyalepaşa İstanbul, Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyor. 2018 yılında yaşamın başlaması hedeflenen 82 dönüm arazi üzerindeki projede; konut, rezidans, ofis, otel ve mağazaların yer aldığı alışveriş sokağı bulunuyor. Projenin en önemli özelliği; alçak binaların yer aldığı yatay konseptte tasarlanması. 2016 sonuna kadar konutların yüzde 55’inin satılması planlanan Piyalepaşa İstanbul’da yer alan bölümlerden sadece konut ve rezidansların satışı gerçekleştiriliyor” diye konuştu. 55 metrekareden 207 metrekareye, stüdyodan 4+1’e kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidansın yer aldığı Piyalepaşa İstanbul’da konutların metrekare satış rakamlarının 8 bin 500 TL’den başladığını belirten şirket yetkilileri, “Rezidansların fiyatı ise 11 bin TL’den başlıyor. Piyalepaşa Gayrimenkul, bünyesinde yüzde 35 peşinatla 24 ay vade yüzde 0 faiz, 36 ay vade için yüzde 0.30 faiz oranı, 48 ay vade için yüzde 0.45 faiz oranı imkanı sunuyor. Ayrıca Ziraat Bankası ve Garanti Bankası’ndan da 120 aya kadar konut kredisi kullanmak mümkün” diye konuştu. Piyalepaşa İstanbul’un tasarımı ödüllü mimar Murat Kader’e ait.


Merkezi konumda yer alan Piyalepaşa İstanbul’un, Beyoğlu İstiklal Caddesi, Karaköy, Kabataş, Nişantaşı ve Beşiktaş gibi şehrin merkezi noktalarına birkaç dakika içinde ulaşma imkânı sunduğunun altını çizen yetkililer, “Projenin en önemli özelliklerden biri de ikinci bir İstiklal Caddesi yaratmanın amaçlandığı alışveriş sokağı. 550 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki Alışveriş Sokağı’nda 120 mağaza yer alıyor. 2.5 katlı alışveriş sokağında mağazaların yanı sıra sinema kompleksi, fast food üniteleri ile kafe ve seçkin restoranlar bulunuyor” dedi.


Piyalepaşa İstanbul’un 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında; fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve SPA hizmetlerine kadar birçok sosyal donatı alanı yer aldığı bilgisini veren yetkililer, “Çocuklar için oyun alanları bulunan proje, yüzde 48 yeşil alanı sayesinde de sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla buluşma imkânı sunacak. Projede 3 bin 900 araçlık, 4 katlı otopark alanı da bulunacak” diye konuştu.


Hürriyet A Plus Konut Projeleri Eki


Geri Dön