19 / 04 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş ciddi bir yükseliş olabilir dedi! Gram altın ve dolar için yeni tarih verdi

Piyasa Kahini İslam Memiş ciddi bir yükseliş olabilir dedi! Gram altın ve dolar için yeni tarih verdi

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş, gram altın ve dolar için tarih vererek yeni seviyeyi açıkladı.



“BORSA İSTANBUL’DA CİDDİR BİR YÜKSELİŞ OLABİLİR”

Dünyada Temmuz ve Ağustos aylarında gıda fiyatlarındaki düşüşlerden ve turizmden dolayı enflasyon düşer. Bu Türkiye için de geçerli. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizzat açıklayacağı ekonomi paketinde aflar, destekler, yapılandırmalar, emlak ve konut sektörü ile ilgili gelişmeler var. Dolayısıyla rahat bir dönem geçireceğiz. TL zorlu süreç geçiriyor. Borsa İstanbul’da ciddi bir yükseliş olabilir. Şirketler de vatandaşlar da parasını Kur Korumalı Mevduat Sistemine koyabilir.

Piyasa Kahini İslam Memiş ciddi bir yükseliş olabilir dedi! Gram altın ve dolar için yeni tarih verdi

“DOLAR 16-17 GRAM ALTIN 950-1000 LİRA ARALIĞINA ODAKLANMAK LAZIM”

Dolar kurunu 16-17 TL aralığında takip etmekte fayda var. Daha sonraki açıklamalar ve enflasyon rakamındaki düşüşler 16 TL altına sarkmaları da gündeme getirebilir. Bugünkü piyasaya göre 16-17 TL arasında dalgalanan bir kur olacak. Gram altında ise 950-1.000 TL aralığına odaklanmak lazım.

“TEMMUZ VE AĞUSTOS AYINDA TÜRK LİRASI NEFES ALACAK”

İç siyasetle ilgili yeni görev değişikliği, kabine değişiklikleri, yeni paketler, teşvikler gelecek. İç ekonomi canlanacak, Temmuz ve Ağustos ayında TL nefes alacak, piyasalar için biraz daha tatil ayları diyebilirim. Dışarıda çok fazla kriz fırsatçılığı var. Bankalardaki döviz mevduatı ile hem hükümete parmak sallıyorlar hem de malı götürüyorlar. Meydan boş sanıyorlardı. Ekonomik açıdan zorlu bir süreçte geçiyoruz. Eylül- Ekim’de bu durum artacak. Kriz fırsatçılığı yapıyorlar ama hayatında ilk defa araba ev alacak insanlar var. Devlet bu insanların hakkını hukukunu korur"

EDİTÖR NOTU: Bu haber 29 Haziran 2022 tarihinde saat 00:30’da yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,61 Türk Lirası, euro 17,48 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Asgari ücretlilerin gözü kulağı bu haberde! Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı günü ve saati belli oldu

Bakan açıkladı, 7 bin 200 lira dağıtılacak! Başvurular bugün e-Devlet'ten başladı

Milyonlarca asgari ücretli çalışan Temmuz ayında zammı bekliyordu! Patronlar asgari ücrete zam için kararını verdi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön