28 / 03 / 2024

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve doların Haziran ayında kaç liraya yükseleceğini açıkladı! Yatırımcılar dikkat

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve doların Haziran ayında kaç liraya yükseleceğini açıkladı! Yatırımcılar dikkat

Altın ve Piyasalar Uzmanı İslam Memiş gram altın ve dolarda Haziran ayında neler yaşanabileceğini değerlendirdi.



Memiş, gram altın ve gümüşün de doların takip edeceğini açıklarken, “Dolar TL'de 16.15, 16.05 ve 15.88 olabilir. Benim nazarımda daha fazla bir düşüş yok. Kademeli bir şekilde düşüşleri takip etmek lazım. 3 kademe ayağımız var. Hangisi kırılırsa o alt destekleri takip etmek zorundayız. Dolar nereye diğer yabancı para birimleri oraya, dolar nereye gram altın ve gümüş de oraya” şeklinde konuştu.

"ACELECİ DAVRANMAYIN"

Memiş tüm bunların yanında, yatırım yapmak için aceleci davranmamak gerektiğini belirterek, “Şu anda siz geç kaldınız. Şimdi soğukkanlı şekilde beklemek zorundasınız. Koşa koşa gidip almak artık yeter. Biraz daha heyecansız olacaksınız. 14.70'den, 14.90'dan dövizini alan var. Kar satışı zaten olacak. Gram altın 890 liradan başladı, gitti 980 lira. Burada kar satışı olacak, herkes cebine parayı koyacak sonuçta. Destek seviyesi önce 950.

Yeni ürün bana göre gram altını olumsuz etkileyecek. 980 liradan gram altın almayın, zarar edersiniz, bekleyin. Geç alacaksın ama alacaksın. Heyecan yapmaya gerek yok. Bekleyeceksin. Yükselirken satacak, düşerken alacaksın. Ons tarafında, altın ve gümüşteki düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendiririm ben.

Bütün paranla tek enstrümana yatırım yapıyorsan bu da yanlış. Sepet yapıyoruz, risklerimizi bölüyoruz. Benim sepetimde dolarım var, euro var, altınım var gümüşüm var. Bu gibi hamleler daha mantıklı. TL üzerinden değil, mümkünse parite üzerinden işlem yapın. Hem yükselirken hem düşerken kazanırsınız” şeklinde cümlelerini bitirdi.

Piyasa Kahini İslam Memiş gram altın ve doların Haziran ayında kaç liraya yükseleceğini açıkladı! Yatırımcılar dikkat

EDİTÖR NOTU: Bu haber 2 Haziran 2022 tarihinde saat 02.24’de yazılmıştır An itibarıyla dolar kuru 16,40 Türk Lirası, euro 17,50 Türk Lirası, altının gramı ise 973 Türk Lirası değerinde.

Milyonların merakla beklediği 3600 ek göstergeye nokta koyuldu! Hangi memurlar kapsama alındı? Maaşlar ne kadar artacak?

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl kötü haberi verdi! Eğer bundan vazgeçerlerse doğalgaza gelecek zammı düşünemiyorum

Ekmek yemek de lüks olacak! Sektörün ağır topları son zamdan sonra ekmeğin kaç lira olacağını açıkladı 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön