24 / 04 / 2024

PO istasyonları restorantlı olacak

PO istasyonları restorantlı olacak

Petrol Ofisi (PO) istasyonlarına fast food ve kahve sunulan restorantlar açılıyor



Petrol Ofisi (PO) istasyonlarına fast food ve kahve sunulan restoranlar açılıyor. 3 bini aşan bayisi bulunan Petrol Ofisi her yıl 20-25 restoranı devreye alacak
Petrol Ofisi Genel Müdür Yardımcısı Ertan Çakır, PO istasyonlarına günde 600 bin kişinin geldiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Amacımız istasyona gelen müşterilerimizin hem arabalarının hem kendilerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek. En iyi market, en temiz tuvalet, en hızlı yağ değişim hizmetlerinin yanı sıra, ulusal ve uluslararası güçlü markalarla, önde gelen yiyecek ve içecek zincirleriyle de işbirlikleri kurmak üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İstasyonlarımıza yılda 20-25 kahve ve fast food restoranı açacağız.”

Ertan Çakır, “Restoranlara istasyonlarımızda yerimizi kullandıracağız. Restorantlar yaklaşık olarak 100 bin dolar yatırım yapacaklar. Bu da 20 restorant için yılda 2 milyon dolarlık yatırım eder. Bizim burada amacımız müşteri memnuniyeti sağlamak. Bize yılda 300-400 bin dolarlık kira geliri olur” diye konuştu.

Satışlarını artırdı
2010 yılı ilk 5 ayda sektörde pazar daralırken PO'nun pazar payını artırdığını kaydeden Çakır şöyle dedi:
“Toplam beyaz ürünlerde pazar yüzde 2 daralıken biz yüzde 1 büyüme sağladık. 2010 ilk çeyrekte 3.3 milyar TL ciro yaptık. Geçen yıl aynı döneme göre ciromuzu yüzde 11.5 artırdık. Çalışan sayımız 1200'e ulaştı. Krizde eleman çıkarmadık. Bayileri de katarsak 100 bin çalışanımız var.”

10 dakikada yağ değişimi
Sektörün daralmasına rağmen satışlarını artırmalarının nedeninin aktif satış yapmaları olduğunu anlatan Çakır şöyle devam etti:
“Bizim istasyonlardaki çalışanımız akaryakıt almaya gelenlere seçenekler sunar. Örneğin 30 TL akaryakıt isteyene ‘50 TL'lik alırsanız çatal kaşık veriyoruz' derler. İstasyona gelen 10 arabadan birinin yağını kontrol eder yağ satarlar. 200 istasyona yeni kurduğumuz Maxima yağ değiştirme merkezleri sayesinde 10 dakikada arabanın yağını değiştirirler.
Her iki arabadan birinin yağı mutlaka sınırın altındadır. Her çalışanımız pazarlama elemanı gibi çalışır. Ayrıca istasyonlarımızı yeniliyoruz.”
Rekabet Kurulu'nun akaryakıt sektöründe intifaları beş yıl süreyle sınırlandırılması kararı sonrası bayilerle yeni anlaşmalar yaptıklarını kaydeden Çakır, “18 Eylül 2010'da 2005'ten önce bayilerle yapılan sözleşmeler bitecek. Bayilerimizin yüzde 70'i ile yeni sözleşme yaptık” dedi.

 Bayilerin eşleri yönetime geçti
PO'nun Türkiye'nin her ilinde istasyonun olduğunu kaydeden Çakır şunları söyledi:
“Bu sene ilk kez bayi toplantımızı eşlerle birlikte Antalya'da yaptık. 1200 kişiydik. Tam bir Türkiye mozaiği. İş toplantısına da eşleri aldık. Çok verimli geçti. Orada ‘Aktif eşler örnek istasyon kulübü' kurma kararı aldık. Şimdiden üye sayımız 100'e ulaştı. İlk üye eşim oldu. Kulübün amacı istasyonlara kadın elinin değmesi. Tuvaletlerin temizliği, yeşil alanların düzeni gibi işlerle ilgilenecekler. Yani yönetime kadınları da aldık. Eşler istasyona müdahale ederse satışlarımızın artacağını biliyoruz. Gizli müşteri uygulamamızda yılın birincisi olan istasyon eşini kaybedip işin başına geçen bir kadının işlettiği istasyon. Seneye 1200 kişiyi yurtdışına götüreceğiz.”
Milliyet-Nevin Donat


Geri Dön