29 / 03 / 2024

Polat Enerji Soma RES projesini Mayıs 2015'te tamamlayacak!

Polat Enerji Soma RES projesini Mayıs 2015'te tamamlayacak!

Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün lideri olan Polat Enerji, 100 megavatlık kapasite artışı yatırımı devam eden Soma RES projesini Mayıs 2015’te tamamlayarak, 240 megavat kurulu güce ulaştıracak.



Böylece ocak ayı sonunda 150 megavat güce sahip Türkiye’nin işletmedeki en büyük rüzgar enerji santrali Geycek’in de açılışını yapan şirket, bu santralin rekorunu da kırarak Türkiye’nin işletmedeki en büyük rüzgar santralini Soma RES yapacak.


Bu yatırımlarla toplamda 630 megavata ulaşacaklarını belirten Polat Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 2018 yılına kadar bunu ikiye katlayacaklarını, 1 milyar dolar yatırım öngördüklerini söyledi.

2014 yıl sonu itibariyle Türkiye’nin kurulu rüzgar gücü 3 bin 600 megavat civarında ve bu miktar toplam kurulu gücün yüzde 5’ini oluşturuyor. Polat Enerji santralleri ise Türkiye rüzgar kurulu gücünün yaklaşık yüzde 15’ini oluşturuyor.


Gerçek yatırımcı kim?

Yenilenebilir enerjide ‘İş yanlış başladı’ diyen Polat, pek çok yabancı yatırımcının da kanunun netleşmesini beklediğini vurguladı. Polat, “20 bin megavat rüzgar enerjisi kurulu güce erişildiğinde devlet gaza 6 milyar dolar daha az para ödeyecek. Aynı hesabı güneş enerjisi sektörü için de yapabiliriz. Aynı yöntemi uygulayacaklar. Güneşte de aynı sıkıntılar var ve aynı hesabı bu sektör için de yapabiliriz. 20 bin megavatı bu yöntem ve bu yasayla 40 senede yapamayız. Bürokrasi de çok fazla. Almanya 40 bin megavat güneş yaptı. Güneş mi var Allah aşkına? Gerçek yatırımcıyı tespit edin, verin yapsınlar” dedi.


Milliyet


Geri Dön