23 / 04 / 2024

Polat Holding, Renaissance İstanbul Oteli hizmete açtı!

 Polat Holding, Renaissance İstanbul Oteli hizmete açtı!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, ‘yeşil bina’ konseptine uygun olarak yapılan Renaissance İstanbul otelini 120 milyon dolarlık yatırımla hizmete açtıklarını söyledi



Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, 120 milyon dolara malolan Renaissance İstanbul Bosphorus otelini hizmete açtıklarını, yeni şehir otelleri ya da sahil kesimlerine yaz turizmine yönelik yatırımlar için arayışlarının sürdüğünü açıkladı. Yeni otelin ‘yeşil bina’ konseptinde tasarlandığını belirten Polat, Leed sertifikasına başvurduklarını söyledi.


Marriott Otel’in bir markası olan Renaissance’ın isim hakkı için franchise sözleşmesi imzaladıklarını belirten Polat, “Tecrübemizi Yeşilyurt’tan şehrin kalbine taşıdık” dedi. Polat, şunları söyledi:

“Arsayı 2008’de aldık, temeli 2009’da attık. Oteli Marriott grubundan aldığımız isim hakkı ile işleteceğiz. Polat Renaissance ve Erzurum’daki otellerimizden sonra üçüncü otelimiz Renaissance İstanbul Bosphorus Otel, 212 oda, 1 ana restoran, Boğaz manzaralı bar ve 12 toplantı odası ile hizmet verecek.”


Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen Leed programına yöneldikleri belirten Polat, şu bilgileri verdi:

“Türkiye’nin ilk ‘yeşil oteli’ olacağız. Suyu minimum tüketiyoruz. Gri su ve yağmur suyu geri dönüşüm sistemlerimiz var. Trijen ile enerjimizin büyük kısmını kendimiz üretiyoruz. Yüzde 35 daha verimli bir bina tasarladık. Kalan enerji ihtiyacımızı rüzgardan enerji üreten santrallerden alıyoruz. Çevre dostu inşaat malzemeleri kullandık. Mesela kullandığımız boyalar hiçbir zararlı kimyasal içermiyor.”


Güneşli’de otel yapıp satacak

Basın Ekspres yolu üstünde, 350 odalı, 5 yıldızlı bir otel projesi üzerinde çalıştıklarını belirten Polat, “Projeyi anahtar teslimi olarak yapıp satmak niyetindeyiz. Onun dışında, İstanbul’da şehrin merkezi yerlerinde yeni otel yapmak her zaman ajandamızda. Şehir otelciliğinde başarılıyız ve büyümeyi arzu ediyoruz” dedi.



‘Polat Tower’da itfaiye raporunu bekliyoruz’


Polat Tower’daki yangının kaynağını saptamak için itfaiye raporunu beklediklerini kaydeden İbrahim Polat, “Yangının çıktığı yerde alüminyum levhalar tutuşmuş. Buradaki malzeme yanmaz malzemeyle yeniden kaplanacak. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Maddi zarar konusunda sigorta eksperleri çalışmalarını sürdürüyor. Hem binanın tamamının, hem de daire sahiplerinin sigortası var” dedi. Polat otelde de hem deprem, hem de yangın konusunda kendi kontrollerinin yanı sıra Marriott’un ekiplerinden sertifika aldıklarını söyledi.

Milliyet


Geri Dön