26 / 04 / 2024

Polat Tower Residence gibi binaların ayrıcalığı neler

Polat Tower Residence gibi binaların ayrıcalığı neler

Kentin yeni simgelerinden rezidanslarda yaşayanların, ev hayatlarını merak ettik. Neden rezidansı tercih ederler Avantajları nedir Rezidansta yaşamayı seçen 36 yaşındaki ekonomist Şevin Ekinci, bize bu soruların yanıtını verdi



İstanbul'da sayıları birer birer artan, gelişen Türkiye'nin en önemli konseptleri arasında gösterilen ve lüks yaşam standartlarının simgesi olan rezidanslarda yaşamayı seçenlerin, bu kompakt yaşama uyum göstermek için neler yaşadıklarını merak ettik: Neden rezidansta yaşamayı tercih ederler Başlarından ne tecrübeler geçer İstanbul'un hangi manzarasını seyrederek güne başlarlar Spor ya da yemek yaparken nereyi görmek isterler Bahçe özlemi duyarlar mı Beş yıldızlı otel konforu sağlayan, 24 saat uyanık bu yüksek binalardaki hayatlar, apartman yaşamına hiç benzemiyor. Rezidansta oturmanın hayatı kolaylaştırdığı kesin. Jeneratör, tamirat işleri, güvenlik, sosyal ve spor alanları gibi birçok olanak sunan rezidansta kimi zaman gerçek otel hizmetleri de verilmiyor değil. Ama balkon, bahçe sevenlerin özleyeceği kesin.

OTOPARK SORUNU YOK, ÇOK GÜVENLİ
Ekonomist Şevin Ekinci, 36 yaşında. Ankaralı. ODTÜ Ekonomi Bölümü mezunu. ABD'de Los Angeles'ta ekonomi masterı yapmış. Doktora eğitimine ise ara vermiş. 12 yıldır İstanbul'da yaşıyor. Birkaç yıl bankacılık sektöründe çalıştıktan sonra şimdi uluslararası bir araştırma firmasına danışmanlık yapıyor. İşi gereği mesai saati yok. Sürekli okumak, ekonomik gelişmelerden haberdar olmak ve bu analizleri yazmak için neredeyse yedi gün çalışıyor. İstanbul'a ilk geldiği yıllarda Gümüşsuyu, Maslak, Levent gibi semtlerde apartmanda yaşadıktan sonra çok daha güvenli olduğu için residence'a taşınmaya karar vermiş. "Sürekli otopark sorunu yaşamaktan, evin önünde duran otomobilimin camının kırılmasından, eve kedilerin girmesinden rahatsız olmaya başladım. Aslında iş hayatımın yoğunluğundan dolayı sadece uyumak için eve geliyordum. Böyle olunca, daha güvenli, korunaklı bir eve taşınmak istedim. Sabah kalkıp arabaya hırsız girdiğini görünce, onunla uğraşmak iş hayatımı, başarımı da etkiliyordu. Kira ödemekten de yorulmuştum. Bunun üzerine bir rezidansa taşınmaya karar verdim," diyor. Birkaç alternatif üzerinde düşündükten sonra tavanı yüksek olduğu için Fulya'daki 42 katlı Polat Tower Residence'ın 14. katında bir daireyi tercih etmiş. Dört yıldır da burada yaşadığı için mutlu. Kendisi gibi yoğun çalışanlar, zamanla yarışanlar için rezidansın ideal olduğunu düşünüyor: "Burası çalışan ve yalnız yaşayanlar için çok kompakt, çünkü her şey, elinizin altında. İhtiyacınız olan her şey tek bir bina içinde düşünülmüş. İstanbul'da zaman çok değerli. Otopark bulmak ya da kuaför için zaman kaybetmek istemiyorum. Rezidans yaşamı bana hem zaman hem de aslına bakarsanız para kazandırdı. Çünkü evin camı kırıldı ya da tamirciye ihtiyacım var diye para harcamıyorum." İlk taşındığı günlerde diğer dairelerden gürültü gelincPolat Tower Residence gibi binaların ayrıcalığı nelere güvenliği arayıp, uyarınca seslerin hemen kesilmesine şaşırıyormuş. Artık buradaki düzen için herkesin çaba gösterdiğine alışmış. Ekinci'nin rezidans yaşamında eksikliğini hissettiği tek detay, dairenin balkonunun olmaması: "Buranın konsepti tamamen iş odaklı olduğu için avantajları cazip geliyor. Tek özlemim büyük, geniş bir balkon. Ona da artık alıştım, ama balkonda mumlar yakıp, yaz akşamının keyfini çıkarmayı özlüyorum. Hava almak için de pencereyi açıp, burnumu çıkartmam gerekiyor. Pencerenin kenarına oturup, gökyüzünü ve martıları seyretmek beni dinlendiriyor."

BALKONU ÖZLÜYOR
Şevin Ekinci, burada yaşamanın komşuluk ilişkilerine de engel olmadığını söylüyor. Özellikle 80 yaşlarında, 'eski bir İstanbul hanımefendisi' olarak tanımladığı bir komşusuyla sohbet edip, kahve içmeyi seviyor: "Binadaki bir restoranın açılışında komşularla tanışma imkanımız oldu. Çok hoş insanlar tanıdım. Genellikle yalnız yaşayan kişiler... İş kadınları, öğrenciler ya da yaşlılar çoğunlukta. Evin içine girdiğinizde biraz izole gibi hissediyorsunuz, ama dışarıya çıktığınızda hayat var. Pencereyi açsanız bile gürültü duyulmuyor." Arkadaşları için yemek yapmayı seven Ekinci, evde ancak küçük grupları misafir edebildiğini söylüyor: "Ankara ya da Antalya'dan arkadaşlarım geldiğinde, küçük olduğu halde bende kalmayı tercih ediyorlar. Merkezi olması onlara da pratik geliyor. Evde birkaç arkadaşımla doğum günü ya da başka özel günleri kutlamayı seviyorum. Ama öyle 20 kişiyi ağırlayacak yerim maalesef yok."

AVANTAJLARI
 Akıllı bina özelliği var. Her şey elektronik.
 Çok güvenli. Çalışanlar sık değişmiyor.
 Teknik servis 24 saat işbaşında. Hizmetler aidata dahil.
 Kuaför sabah saat 06.00'da açılıyor. Saat 10.00'a kadar da fiyatlar daha ucuz.
 Kuru temizleme 24 saat açık.
 Fazla eşyaya gerek yok. Beyaz eşyalar, dolaplar daireye ait.
 Gürültü olmuyor. Herhangi bir şikayette, güvenlik elemanları daire sakinlerini uyarıyor.
 Binada Çıt Çıt Restoran, spor salonu var. Restoran akşam 23.00'e kadar açık.
 Su ve elektrik hiç kesilmiyor.
 Otopark sorunu yok.
 Bina temizliğine çok önem veriliyor.
 Hastane, alışveriş merkezlerine çok yakın.
 Perde masrafı yok.

FİGEN YANIK/Sabah


Geri Dön