20 / 04 / 2024

Poligon Tepeüstü Yapı Kooperatifi arsa satıyor!

Poligon Tepeüstü Yapı Kooperatifi arsa satıyor!

Sarıyer İstinye Mahallesi sakinleri 6.5 milyon TL'ye aldıkları arsayı 25 milyon 750 bin euro'ya satışa çıkardılar



Sarıyer İstinye Mahallesi sakinlerinin yaklaşık 30 yıldır işgalci konumunda oldukları 6 bin 439 metrekare arsası İstanbul defterdarlığı tarafından geçen yıl satışa çıkarılmıştı. Mahalle sakinleri tapularını alabilmek için bunu bir fırsat olarak gördüler ve kendi aralarında anlaşarak Poligon Tepeüstü Yapı Kooperatifi'ni kurdular.
 
24 Kasım'daki ihalede 6 milyon 500 bin TL muhammen bedeli 24 ay içinde taksitlerle ödemeyi kabul ederek ihalede arsayı aldılar. Toplam 75 ev sahibinin bulunduğu kooperatif ilk taksit olan yüzde 25'lik kısmı ihaleden sonra kendi aralarında para toplayarak ödedi. Şimdi ikinci taksiti ödemeye hazırlanıyor.
 
Kooperatif seri ilan sitelerine ilan vererek arsayı satışa çıkardı. Kooperatifin istediği rakam ise 25 milyon 750 bin euro.  Verilen ilanlarda bu parayı ödeyenin 6-7 kat getiri sağlayacağı öne sürülüyor.
 
Kooperatif tarafından seri ilan sitelerine verilen ilanların açıklama bölümünde şu ifadeler yer alıyor: Sarıyer İstinye'de deniz, boğaz, köprü, doğa manzaralı. 6 bin 440 metrekare turizm ve konut imarlı.  10 bin metrekare inşaat izni var. ikisi zemin altında 3'ü zemin üstünde olmak üzere 5 kat izinli. (Böyle bir imar boğazda yok) İstinye Park'ın denize doğru altında. İTÜ, İMKB ve Emirgan korusu'na çok yakın. Sabancı Atlı Spor kulübü'nün bitişiğinde. İstanbullist projesine komşu. Depreme en dayanıklı zemine sahip. Arsa değerinin en az 6-7 katı getiri sağlayacak potansiyelde. İnanılmaz değerde. Ama fiyat olarak kelepirden de kelepir. Etrafındaki daireler 1 ile 6 milyon dolar arasında satılmakta. Kısa süre için bu fiyat.

İstinye'nin yıldızı ABD Başkonsolosluğu ile parladı
10 yıl öncesine göre Boğaziçi'nin en sorunlu noktaları arasında gösterilen İstinye'nin yıldızı ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu için arazi almasıyla başladı. 2000 yılında inşaatın bitirilmesiyle ilgi odağı olan İstinye'ye son yıllarda konsolosluğa yakınlığından dolayı azınlıklar ilgi gösteriyor. Ayrıca bir başkonsolosluk, yeni konsolosluk binası yapmak için yer arıyor. Ama bulmakta zorlanıyor. 
Tebernüş Kireçci

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön