25 / 04 / 2024

Polimeks İnşaat Türkmenistan'da ihale aldı

Polimeks İnşaat Türkmenistan'da ihale aldı

Türkmenistan'ın imarında söz sahibi olan Türk şirketlerinden Polimeks İnşaat başkent Aşkabat'ta çok sayıda inşaat üstlendi



Şirket 327 milyon 400 bin dolara Savunma Bakanlığı için Harp Enstitüsü ek binalarını, modern subayevi ve 600 öğrenci kapasiteli askeri okulu inşa edecek. Aşkabat Şehir Valiliği'nin açmış olduğu ihaleyi de kazanan şirket, 90 milyon 300 bin dolara dinlenme ve eğlence tesisi kuracak.
Zaman

Basında yer alan diğer haberler;

Polimeks Türkmenistan'da 500 milyon dolarlık iş aldı

TÜRKMENİSTAN'da faaliyet gösteren Polimeks İnşaat şirketi yaklaşık 500 milyon dolarlık ihaleleri kazandı. Polimeks İnşaat, başkent Aşkabat'ta askeri okul ve dinlenme tesisinin yanı sıra çevre düzenlemesi, parkların yenilenmesi ve fıskiye inşaatını üstlendi. Polimeks, 327 milyon 400 bin dolara Türkmenistan Savunma Bakanlığı için Harp Enstitüsü ek binalarını, son derece modern subayevi ve 600 öğrenci  kapasiteli askeri okulu inşa edecek. İnşaatın Şubat 2010'da başlayıp, Ekim 2011'de tamamlanacağı açıklandı.

Eğlence tesisi de yapacak
Aşkabat Valiliğinin açtığı ihaleyi de kazanan Polimeks, 90 milyon 300 bin dolara dinlenme ve eğlence tesisi kuracak. Tesisin inşaatına Mart 2010'da başlayıp, Ekim 2011 hizmete açılacağı belirtildi. Bunun yanı sıra Polimeks İnşaat, Tarafsızlık Anıtını yıkarak, Aşkabat'a  yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Köpetdağı'nın eteğinde 95 metre yüksekliğinde Tarafsızlık Binasını inşa edecek. Şirket, Aşkabat'ın simgesi durumundaki Tarafsızlık meydanındaki resmi geçit tribününü de yıkarak, yerine 7500 metre karelik alanda yeni bir tribün inşa edecek. Türkmenistan'ın simgesi olan Tarafsızlık Anıtı daha önce de Polimeks İnşaat tarafından kurulmuştu. Türkmenistan'ın tarafsızlığını simgeleyen ve halk arasında "Üç Ayak" olarak bilen Tarafsızlık Anıtı 3 ayak üstünde 75 metre  yükseklikte ve içinde restoran ve seyir terasları bulunuyor. Anıtın üzerinde Türkmenistan Kurucu Devlet Başkanı Şaparmurat Türkmenbaşı'nın üzeri altın kaplama bronz heykeli yer alıyor.
Hürriyet

Polimeks'e yarım milyar dolarlık iş

Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk şirketlerinden Polimeks İnşaat, yaklaşık 500 milyon dolarlık ihaleleri kazandı. Polimeks, Aşkabat'ta askeri okul ve dinlenme tesisinin yanı sıra çevre düzenlemesi, parkların yenilenmesi ve fıskiye inşaatını üstlendi. Türk şirketi 327 milyon 400 bin dolara Harp Enstitüsü ek binalarını, subayevi ve 600 öğrenci kapasiteli askeri okulu inşa edecek. Aşkabat Valiliğinin açtığı ihaleyi de kazanan Polimeks, 90 milyon 300 bin dolara dinlenme ve eğlence tesisi kuracak. Bunun yanı sıra Polimeks, Tarafsızlık Anıtını yıkarak, 95 metre yüksekliğinde Tarafsızlık Binasını inşa edecek. Şirket, Tarafsızlık Meydanındaki resmi geçit tribününü de yıkarak, yerine 7500 metrekarelik alanda yeni tribün inşa edecek.
Türkiye


Geri Dön