20 / 04 / 2024

Polis müdürlerine `lojmanları boşaltın' tebligatı!

Polis müdürlerine `lojmanları boşaltın' tebligatı!

Başka birimlere atanmalarına karşın lojmanları boşaltmayan polis müdürlerine yapılan `lojmanları boşaltın' tebligatı kriz yarattı



Milliyet'in aldığı bilgiye göre,  Ankara  Emniyet Müdürü Orhan Özdemir, personel üzerindeki denetimleri artırmanın yanı sıra sosyal haklar çerçevesinde lojmanı olmayan polis amir ve müdürlerine lojman tahsisi için çalışma başlattı. Yapılan incelemede, daha önce Ankara Emniyeti kadrosundayken lojmana taşınan bazı müdür ve amirlerin, terfi veya tayinler sonrası başka birimlere atanmalarına karşın halen bu lojmanları kullandıkları anlaşıldı.

EGM'den tahsis istedi
Büyük çoğunluğu yine Ankara'daki Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) kadrosuna geçen polis müdürlerinin Ankara Emniyeti'ne ait lojmanlarda oturmalarının belirlenmesi üzerine Özdemir harekete geçti.
Özdemir, söz konusu müdür ve amirlerin kullandığı lojmanlar karşılığında EGM'nin kendilerine tahsis devri yapmasını istedi. Bu talep EGM tarafından kabul edilmeyince Özdemir, mevzuata aykırı lojman kullanan personele lojmanların boşaltılması amacıyla tebligat yapılması talimatı verdi.

Talimat üzerine, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevlileri, daha önce Ankara Emniyeti'nde görev yaparken bu lojmanları kullanan, ancak özellikle EGM'ye geçmelerine karşın lojmanları boşaltmayan personele tebligat yapmaya başladı. Araştırmada, 100'e yakın polis amir ve müdürünün, EGM'de veya başka kadroda görev yapmasına karşın Ankara Emniyeti'ne ait lojmanları kullandığı tespit edildi.

İdari yargıya gidecekler
Lojman boşaltma tebligatlarının ardından bazı polis müdürlerinin idari yargıya dava açmaya hazırlandığı öğrenildi. EGM lojman mavzuatında, Ankara Emniyeti kadrosundayken lojman kullanan personel, EGM'ye atanması halinde EGM'nin envanterindeki lojmanlarını, diğer kentlere atanması halinde ise tayin olduğu kentteki lojmanları kullanmakla yükümlü kılınıyor.
Tolga Şardan/Milliyet


Geri Dön