24 / 04 / 2024

Polisan Boya'nın yarısı satılıyor mu?

Polisan Boya'nın yarısı satılıyor mu?

Polisan Holding POLHO.IS yüzde 100 iştiraki konumundaki Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesinin Japon Kansai Paint Co. Ltd.'e 4613.T satışı için görüşmeler yaptığını duyurdu.



Polisan Holding, Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesinin Japon Kansai Paint'e satışı için görüşüyor.


Polisan Holding POLHO.IS yüzde 100 iştiraki konumundaki Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesinin Japon Kansai Paint Co. Ltd.'e 4613.T satışı için görüşmeler yaptığını duyurdu.


Şirket açıklamayı KAP'a yaptı.

KAP açıklamasının devamında, Kansai'nin 1918 yılında kurulan bir şirket olduğu belirtildi. Şirketin 2015 yılı cirosu 3 milyar dolar. Bitlisli Ailesi'nin sahibi olduğu Polisan Boya, kimya sektöründe 1960'lı yılların ortasından itibaren faaliyet göstermeye başladı.


1985 yılında kurulan Polisan Boya,  Avrupa’nın 3. büyük pazarı olan Türkiye Boya Sanayi’ndeki dekoratif segmentin lider boya üreticilerinden. Polisan Boya inşaat boyaları (iç, dış dekoratif boyalar, tutkal, tiner), ısı ve su yalıtım sistemleri (mantolama) satış ve imalatının yanı sıra, yardımcı ürün (fırça, rulo, silikon, köpük, sprey boya vb.) satışı alanında faaliyet gösteriyor.


Hürriyet




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Polisan Holding, Polisan Boya`nın yüzde 50 hissesinin Japon Kansai Paint`e satışı için görüşüyor. Açıklamanın ardından Polisan Holding payları yüzde 7,06 artışla 3,79 TL`den işlem görüyor.


Her biri kendi alanında öncü ve güçlü kuruluşlar olan boya, kimya, tarım, tekstil, inşaat ve lojistik (liman işletmeciliği) olmak üzere altı farklı alanda faaliyet gösteren Polisan Holding boya sektöründeki iştiraki Polisan Boya A.Ş'nin, dünyanın ilk 10, Japonya'nın da lider boya üreticilerinden Kansai Paint Co. Ltd. ile ortaklık için görüşmelere başladığını duyurdu.


Polisan Holding'ten KAP'a yapılan açıklamada, "Polisan Holding yüzde 100 oranında iştiraki olan Polisan Boya A.Ş'nin yüzde 50 oranındaki hissesinin, dünyanın ilk 10, Japonya'nın da lider boya üreticilerinden biri olan Kansai Paint Co. Ltd'e satışı için görüşmeler yapmaktadır." denildi.


Hisseleri uçuyor


Polisan Boya'dan yapılan açıklamada, söz konusu ortaklık planıyla şirketin büyümesi ve uluslararası pazarlarda daha güçlü yer almasının hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada, "devam eden süreçle ilgili gelişmelerin kamuoyu ile paylaşılacağı" belirtildi.


Açıklamanın ardından Polisan Holding payları yüzde 7,06 artışla 3,79 TL'den işlem görüyor.




Yeni Şafak


Geri Dön