29 / 03 / 2024

Polisan Boya'nın yüzde 50'si Japonlara satılıyor!

Polisan Boya'nın yüzde 50'si Japonlara satılıyor!

Polisan Holding, iştiraki konumundaki Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50'sinin Japonya'nın da lider boya üreticilerinden biri olan Kansai'ye satılmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandığını duyurdu.



Polisan Holding, iştiraki konumundaki Polisan Boya Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50'sinin Japonya'nın da lider boya üreticilerinden biri olan Kansai'ye satılmasına ilişkin hisse alım sözleşmesi imzalandığını duyurdu. Hisse devir işleminin Aralık 2016'da tamamlanması planlanıyor. Polisan Boya'nın yüzde 50 hissesi için biçilen değer 113 milyon dolar.


Konu ile ilgili Polisan Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapıldı. KAP açıklamasında öne çıkan notlar şöyle: 


*Polisan Boya'nın yüzde 100 hissesi Polisan Holding'e ait.

*Polisan Boya için Kansai Paint arasındaki görüşmeler bir süredir devam ediyordu

*Kansai Paint'in üstleneceği Polisan Boya'nın yüzde 50'si için ödeyeceği tutar 113,5 milyon dolar

*Bu bedelin 68,5 milyon doları Polisan Holding'e hisse bedeli için, 45 milyon doları ise Polisan Boya'nın sermayesine katılım şeklinde ödenecek.

*Hisse devir işlemi sonrası Kansai Paint, Polisan Boya'nın yüzde 50'sine sahip olacak.

*Bu arada Polisan Boya'nın yeni bir tesis yatırımı var. 2017 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanan tesisin tahmini maliyeti 35 Milyon Euro.


Hisse devir işlemine ilişkin her iki taraftan da aşıklama geldi.


YENİ ÜLKELERDE BÜYÜYECEĞİZ

Polisan Holding CEO'su Erol Mizrahi yaptığı açıklamada "Polisan Holding olarak, yeni ülkeler ve iş kollarında büyüme hedefi ile satınalma ve ortaklık fırsatlarını sürekli olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda, iki güçlü markayı bir araya getiren bu ortaklığın, iki şirket için de yaratacağı fırsatlar için heyecan duyuyoruz. 2017 yılı sonuna kadar tamamlanacak yeni tesisimizde, Polisan Boya'nın dekoratif boya alanındaki teknik ekspertizinden ve Kansai Paint'in global pazarlardaki gücünden faydalanarak, dünyada örneği olmayan ürün ve hizmetler sunmaya devam edeceğiz" dedi.


GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK

Kansai Paint Başkanı Hiroshi Ishino ise yaptığı açıklamada "Türkiye'de yarım asırlık tarihi olan değerli 'Polisan' markası çatısı altındaki Polisan Boya ile güçlerimizi birleştirmekten mutluyuz. Sektörümüze, Ev Kozmetiği konseptini tanıtan Türkiye dekoratif boya pazarı lideri Polisan Boya, bizim için de Türkiye'de köprü başı görevi üstlenecek. Polisan Boya'nın güçlü yönetimi, geniş satış ağı, inovatif ürün ve hizmetleri ve kurulmakta olan tesisi ile Doğu Avrupa Pazarında büyüme stratejimiz için en mükemmel ortak" şeklinde konuştu.


1956 YILINDA TEMELİ ATILDI

Polisan Holding'in  temelleri 1956 yılında Necmettin Bitlis tarafından tekstil apre boya fabrikasının kurulmasıyla atıldı. 1964 tutkal üretimi için Polisan'nın kurulmasıyla büyümesini sürdürdü. Polisan Boya ayrıca holdingin amiral gemisi konumunda.


2015 yılı sonunda çalışan sayısı bin 337'e çıkan Polisan'ın satış geliri 906,4 milyon TL.


Hürriyet 


Geri Dön