16 / 04 / 2024

Popeyes bu yıl 25 restoran açacak

Popeyes bu yıl 25 restoran açacak

Popeyes Türkiye'deki hızlı gelişimi nedeniyle "2009 yılı en başarılı Franchisee" ödülünü aldı



TAB Gıda, temsilciliğini üstlendiği 27 ülkede 2 bine yakın şubesiyle faaliyet gösteren fast food (hızlı yemek) zinciri Popeyes'in Türkiye'deki hızlı gelişimi nedeniyle "2009 yılı en başarılı Franchisee" ödülünü aldı. Ödülü TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici'ye sunmak için Türkiye'ye gelen Popeyes Dünya Başkanı Cherly A. Bachelder, Türkiye'nin mükemmel performans göstererek en hızlı büyüyen ülke olduğunu vurguladı.

Cherly A. Bachelder, TAB ile Türkiye'de çok hızlı bir büyüme performansı yakaladıklarına dikkat çekerken, Türkiye'nin de dünyada büyüyen ülkeler arasında yer aldığını ifade etti. Genç nüfusun Türkiye için çok büyük bir dinamik olduğunu anlatan Bachelder, "Bu genç nüfusun da harcayabileceği para olduğunu görüyoruz. Dışarıda insanların yemek yeyip, sürekli gezip alışveriş yaptıklarını gördüm. Çok heyecanlı bir bölge" diye konuştu.

Sofistike tedarik

Her yıl 27 ülkedeki Popeyes mağazalarını ziyaret ettiğini anlatan Cherly A. Bachelder, "Türkiye'de tedarik zinciri benim gördüğüm en sofistike zincirlerden biri. Çok başarılı bir oluşumları var" dedi. TAB Gıda'nın Türkiye'de tavuk konseptine yerel tadları katmayı da başardığını anlatan Cherly A. Bachelder, "TAB Gıda agresif şekilde markaya yatırım yapıyor. `Beş yıl sonrası için pazar payımız nedir' diyerek uzun vadeli planlar yapıyorlar diye konuştu.

17 günde bir Popeyes

TAB Gıda Genel Müdürü Caner Dikici de, gıda sektörüne girdikleri 1995'ten beri 306 Burger King, 58 Sbarro ve 53 Popeyes restoranı açarak 417 restorana ulaştıklarını söyledi. TAB Gıda'nın 13 günde bir restoran açılışıyla ilerlediğini anlatan Caner Dikici, "İki yıl içinde 18 ilde 53 Popeyes restoranı açtık. 2010 sonuna kadar 25 tane daha yeni restoran açmış olacağız. 17 günde bir Popeyes restoranı açıyoruz" diye konuştu. Dikici, çok yakında yine ABD'den sandviç ağırlıklı yeni bir fast food zincirini getirmeyi planladıklarını da söyledi.
Yeliz Öz / Hürriyet

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Tab Gıda bu yıl 25 restoran açıp 500 kişiyi işe alacak
İki yıl önce Türkiye'ye getirdiği tavuk restoran zinciri Popeyes'in 2009 yılındaki en başarılı franchise firması seçilen Tab Gıda, 53 olan Popeyes restoranlarının sayısını yıl sonuna kadar 88'e çıkaracak. Popeyes Dünya Başkanı Cheryl Bachelder, genç nüfusunun kendilerini çok etkilediğini, markanın Türkiye'de daha fazla yayılmak istediğini belirterek, "Türkiye bu hızla uluslararası Popeyes dünyasında da bir numaraya oturabilir" dedi.

CİRO HEDEFİNİ ARTIRDI
Tab Gıda Genel Müdürü Caner Dikici ise yıl sonuna kadar 25 Popeyes açıp yaklaşık 500 kişiyi işe alacaklarını ifade etti. Popeyes restoranlarının ortalama yıllık cirosunun 1 milyon TL olduğunu ve hedefin 1.5 milyon TL olduğunun altını çizen Dikici, "17 günde ortalama 1 restoran açarak bu ciroya ulaşacağız" dedi. Kırmızı et fiyatları ile ilgili olarak da konuşan Caner Dikici, fiyat artışlarını ürünlere yansıtmadıklarını ve bekleme sürecinde maliyeti göze aldıklarını, fiyatların düşüşe geçmesiyle birlikte de rahatladıklarını söyledi.
Sabah


Geri Dön