19 / 04 / 2024

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen Muhammet Şaban ve Şadiye Şeyma Şahin prefabrik ev yaptırmak isterken dolandırıldı. Kendilerine söz verilen tarihte prefabrik ev teslimi yapılmadığını söyleyen çift söz konusu şahıslardan şikayetçi oldu.



Antalya'da prefabrik ev inşa ettirmek isteyen ve internet üzerinden gördüğü firmayı arayan Muhammet Şaban, firmaya gitti. Milliyet'te yer alan habere göre; pandemi nedeniyle arazisine prefabrik ev inşa ettirmek isteyen Şaban, 60 bin TL karşılığında  Ü.Ç ile sözleşme imzaladı ve 30 bin TL'nin ödemesini peşin yaptı. Fakat kendisine söz verilen tarihte ev teslim edilmeyince Muhammet Şaban, parasını geri istedi. Şaban, Ü.Ç.'nin parayı vermemesi üzerine polise şikayetçi oldu.

F.İ.'nin de Ü.Ç.'nin suç ortağı olduğunu iddia eden Muhammet Şaban, “Tek isteğim, pandemi dolayısıyla kafa dinlemek için prefabrik bir ev yaptırma düşüncesiydi. Onda da dolandırıcıya rastladım. İnternetten bu işi yapan Ü.Ç. ile tanıştım. Yanında ortağı F.İ. de vardı. İki ay içerisinde prefabrik ev teslim edeceğini söyledi. Ancak teslim etmedi" dedi.

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Ü.Ç.'ye peşinat olarak paranın yarısı olan 30 bin TL ödediğini belirten Muhammet Şaban, “Kalanını mal tesliminde verecektim ama karakola gidip sorduğumda, dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Bu şahsın 10 tane daha dosyası olduğunu öğrendim. Bu kişi şimdi sokakta. Bu şahıs dolandırıcıdır. Ben ve diğer mağdurlar paralarımızı geri istiyoruz. Şikayetçiyim. Yakalanmalarını istiyorum" şeklinde konuştu.

İkinci vurgun şikayeti

Aynı kişiler tarafından dolandırıldığı iddiasıyla Şadiye Şeyma Şahin de şikayette bulundu. Şahin, huzurlu bir şekilde hayat sürebilecekleri ev inşa ettirmek istediklerini, fakat dolandırıcılara parasını kaptırdığını ifade ederek, “Maalesef ben de kandırıldım. İnsanlar benim düştüğüm duruma düşmesin. Prefabrik bahanesi ile insanların parasını alıyorlar ve sonrasında telefona dahi çıkmıyorlar. İnsanları mağdur ediyorlar. O kadar çoğaldı ki böyle insanlar, ben yandım başkaları yanmasın" dedi.

Kendisinin, sonrasında dolandırıcı olduklarını öğrendiği kişilerle 95 bin TL'ye anlaşma imzaladıklarını belirten Şahin, “66 bin liram gitti. Bunların hakkında bu kadar çok şikayet olmasına rağmen, böyle rahatça dolaşmaları beni rahatsız ediyor. Hırsızı, arsızı pandemiden dolayı hepsi dışarıda. Biz yandık, başkaları yanmasın" diye konuştu.

Türkiye'de prefabrik ev satışları patladı!


Geri Dön