20 / 04 / 2024

Prens Charles, Windsor Şatosuna taşınacak!

Prens Charles, Windsor Şatosuna taşınacak!

Kral olmak için 63 yıldır bekleyen veliaht Prens Charles tahta çıkınca Buckingham Sarayını bırakıp Windsor Şatosuna yerleşecek. Prens Charles, İngiltere tarihinin en uzun süredir tahta çıkmayı bekleyen veliahtı



Kral olmak için 63 yıldır bekleyen veliaht Prens Charles tahta çıkınca Buckingham Sarayını bırakıp Windsor Şatosuna yerleşecek.

İngiltere tarihinin en uzun süredir tahta çıkmayı bekleyen veliahtı olan Prens Charlesın (63), annesi Kraliçe 2. Elizabethin (85) ölümünün ardından tahta çıkarsa ne gibi değişiklikler yapacağına dair detaylar ortaya çıktı. Yazar Andrew Marrın, The Diamond Queen (Elmas Kraliçe) isimli yeni kitabına göre Prens tahta çıkınca kraliyet ailesinin ikametghı Buckingham Sarayından ayrılacak.
Ekibi de değiştirecek

Prens Charles ve diğer kraliyet aile üyeleri, müzeye çevrilecek olan Buckingham Sarayından Berkshiredaki Ortaçağdan kalma 11. yüzyılda inşa edilen Windsor Şatosuna yerleşecek. Yazar kitabında, Charles tahta geçmesiyle şimdiki saray ekibini tamamen değiştirecek dedi.

Windsor Şatosu

Windsor Şatosu, 11. yüzyılda I. William zamanında inşa edildi. Kraliçe çoğunlukla hafta sonlarını Thames Nehrinin kıyısındaki bu sarayda geçiriyor. Sarayda Sarkozy-Carla Bruni, Ürdün Kralı 2. Abdullah gibi misafirler de ağırlandı.
Hürriyet


Geri Dön