28 / 03 / 2024

Prime Mall Antakya AVM görücüye çıktı!

Prime Mall Antakya AVM görücüye çıktı!

3 yılda 300 milyon dolarlık alışveriş merkezi yatırımını tamamlayan Prime Development, yeni merkezin inşaatını 12 ayda tamamlayarak perakendeciye 50 milyon dolarlık ek kazancın yolunu açtı.



 

Düzenlediği basın toplantısıyla Türkiyede yatırıma başladıkları 2008 yılından bugüne kadar tamamlanan işleri ve gelecek planlarını anlatan Prime Development CEOsu Artuğ Çetin, yapımını 5 ay erken tamamladıkları Prime Mall Antakya alışveriş merkezinin açılışının 14 Ekim 2011 tarihinde yapılacağını belirtti. Artuğ Çetin, alışveriş merkezlerinin ortalama inşaat süresinin 17-18 ay olduğuna dikkat çekerek, 5 aylık erken tamamlama sayesinde kiracıların yaklaşık 50 milyon dolarlık ek ciro geliri elde etmelerinin yolunu açtıklarını vurguladı.

2009 yılında ABDde CNBC'nin düzenlediği uluslararası saygınlığa sahip International Property Awards'da Dünyanın En İyi Ticari Projesi ödülünü kazanan Prime Mall Antakya yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla, doğrudan 1.500 ve dolaylı 1.500 olmak üzere toplam 3 bin kişilik istihdam sağlıyor. Bölgenin ekonomisine yıllık 150 milyon Dolar tutarında katkı sağlayacak Prime Mall Antakyada 120 mağaza, 8 salonlu sinema, 14 bin metrekare kapalı, 5 bin 850 metrekare açık otopark ve bölgede ilk kez kurulacak olan 450 metrekare büyüklüğünde bir buz pateni pisti bulunuyor.

708 bin kişilik çekim alanına sahip olan ve Suriyeden 4.5 milyonluk bir nüfusun 1 ila 3 saatlik yolculukla ulaşabileceği Prime Mall Antakyanın yüzde 92sinden fazlasının kiralanmış durumda. Prime Mall Antakyanın hizmete girmesiyle birlikte Antakyaya ilk kez gelecek markalar arasında Accessorize, Darty, Esse, Linens, Ramsey, Sevenhill, Lescon, Pierre Cardin ve Ayakkabı Dünyası da bulunuyor. Prime Development yerel sermayenin markalaşmasının da önünün açıldığına değinen Artuğ Çetin, alışveriş merkezlerinin ciddi anlamda sosyal ve kültürel dönüşüm görevi gördüğüne dikkati çekti.

Artuğ Çetin: Suriyeden şimdilik ilgi azaldı ancak iç karışıklık sonrasında hızlı bir artış bekliyoruz

Suriyeden gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade eden Prime Development CEOsu Artuğ Çetin, bu ülkede artan iç karışıklık nedeniyle son aylarda ilginin azaldığını ancak bu durumun geçici olduğunu düşündüklerini belirtti. Suriyeden alışverişe gelen müşterilerin ülkelerindeki bu zor dönem geçtikten sonra yeniden normal hayatlarına döneceğini ve erteledikleri alışverişleri mutlaka gerçekleştireceklerini kaydeden Çetin, Sıkıntılı dönem bittikten sonra buraya olan ilgilerinde çok hızlı bir artış olacaktır dedi.

Prime Mall İskenderuna ayda 550 bin ziyaretçi geliyor

Geçen yıl hizmete giren Prime Developmentın ilk yatırımı Prime Mall İskenderunda aylık ziyaretçi sayısının 550 bin kişiyi geçtiğini ifade eden Artuğ Çetin, memnuniyet anketleri yaptıklarını kaydederek Prime Malldaki ürün çeşitliliğinden memnuniyet oranının yüzde 94.5 olduğunu, sosyal aktivitelerden memnuniyetin ise yüzde 86.6 olduğunu söyledi.

Türkiyede toplam 1.5 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını hatırlatan Artuğ Çetin, alışveriş merkezi projesi geliştirmeye devam edeceklerini ve Prime Mall Antakya hizmete girdikten sonra vakit kaybetmeden yeni bir projenin daha lansmanını perakendecilere yapacaklarını belirtti.

Yerel yatırımcı alışveriş merkezinin tadını aldı

Toplantıda basına bilgiler veren Prime Development AVM Yönetimi ve Kiralama Direktörü Mehmet Ali Ünsay ise yerel işbirliklerine çok önem verdiklerini, alışveriş merkezi kültürüyle ilk kez tanışan bazı yerel yatırımcılara büyümenin yolunu açtıklarını vurguladı. Ünsay, ilk kez Prime Mall İskenderunda yer kiraladıktan sonra başka illerdeki alışveriş merkezlerine yatırıma giden perakendeciler olduğunu gördüklerini, bunlardan birinin 8 ayrı merkezde yer aldığını, bir diğerinin de 3 merkezde daha yer aldığını sözlerine ekledi.

 


Geri Dön