26 / 04 / 2024

Profilo, bayiliklerini arttırmayı hedefliyor!

Profilo, bayiliklerini arttırmayı hedefliyor!

BSH Ev Aletleri Sanayi'nin Çerkezköy'deki fabrikası, Avrupa'nın sayılı fabrikalarından biri...



Profilo markasını, Türkiye'nin duayen sanayicilerinden Jak Kamhi 1970'li yılların ortalarında yaratmıştı. Türkiye'de ilk buzdolabını, ilk televizyonu üreten Kamhi, Avrupa'nın önde gelen beyaz eşya üreticisi Bosch Siemens Home Appliances'a (BSH) ile önce ortak oldu, sonra da tüm hisselerini devretti.

Üretim gücüne diyecek yok. BSH, geçen yıl Türkiye'deki satış ağını güçlendirmek için de harekete geçti. Bu kapsamda bayilerini yeniden yapılandırdı. Bu yapılanmayla birlikte bayi sayısı 1.500'den 1.100'e indi. Yani 400'e yakın bayiyle yollar ayrıldı. Şirketin mevcut bayilerinin 500'e yakını konsept bayi. Yani sadece Profilo markalı ürünleri satıyor. Öğrendiğimize göre artık Profilo'nun beyaz eşya bayilerini AVM (alışveriş merkezi) ve ana arterlerdeki caddelerde daha çok göreceğiz. Bir yıl önce hiçbir AVM'de mağazası olmayan Profilo, artık buralar için de bayilik vermeye başlamış. Cevahir AVM, Forum İstanbul, Antalya Özdilek, Gaziantep Sanko AVM ve İzmir'deki EGS Park'ta mağazalar açılmış. BSH; Ankara, İzmit,  Adana  ve Mersin'deki AVM'lerde de mağaza açmayı arzuluyormuş. Bunun için bayilik taleplerine açık olduklarını belirtelim. AVM bayilerine başlangıçta kira desteği veren şirket, ücretsiz dekorasyon desteği de sağlıyor.
Cadde mağazalarına gelince... BSH'nın yakında Beşiktaş'ta, Balık Pazarı'nın bulunduğu caddede bir yerde mağazası açacağını öğrendik. Kısa bir süre önce Kadıköy Serasker Caddesi'nde bir Profilo bayisi açıldığını da belirtelim. Bayilik teşkilatındaki yenilenmenin ve alınan tedbirlerin Profilo'nun pazardaki payını yüzde 10'lar seviyesine yükselttiği belirtiliyor.
Para

Geri Dön