25 / 04 / 2024

Profilo'nun ilk şubesi Cevahir'de!

Profilo'nun ilk şubesi Cevahir'de!

Bosh ve Siemens Ev Aletler Grubu (BSH) bünyesindeki Profilo, müşteri hedefini alt gelir grubundan sonra orta ve üst gelir grubuna kaydırdı.



Profilo bu amaçla alışveriş merkezlerinde mağaza açmaya karar verdi. İlk kez Cevahir ile AVM'ye giren Profilo, Türkiye genelinde 250 mağazasını ticaret merkezleri ve caddelere taşıyacak.

Alt gelir grubunda başarıyı yakalayan Profilo, şimdi de orta ve üst gelir gruplarına ulaşmayı hedefliyor. Bunun için büyük ticaret ve alışveriş merkezlerine girme kararını alan Profilo, 2010 sonuna kadar merkezi yerlerde olmayan 250 mağazasını kapatıp AVM'lerde bir o kadar konsept mağaza açacak. Böylelikle Profilo konsept mağaza sayısını 350'den 600'e çıkaracak. Geçen yıl beyaz eşya pazarı yüzde 3 küçülürken, BSH'ın yüzde 4-5 civarında büyüdüğünü belirten BSH Appliances İcra Kurulu Üyesi Ronald Grünberg, markalarında yeni bir yapılanmaya gittiklerini söyledi. Grünberg, "Profilo'yu artık şehir merkezlerinde ve AVM'lerde göstereceğiz." dedi. 

Profilo'nun piyasaya ilk çıktığı yıllarda kalitesinin çok iyi olmadığını, ancak son yıllarda orta ve üst gelir grubuna hitap edecek ürünlere sahip olduğunu vurgulayan Grünberg, "Geçen yıl pazar payımızı yüzde 3 artırdık ama her yıl bunu yapamazsınız. Bu yıl yüzde 1 artırsak bile başarıdır. BSH, şu anda beyaz eşya pazarında Türkiye'de 2. sırada." diye konuştu.

Profilo Pazarlama Müdürü Bahriye Bayraklı Tavukçuoğlu da Anadolu'da çok güçlü olduklarını, ancak İstanbul,  İzmir  ve Ankara'da fazla görünemediklerini söyledi. Önümüzdeki dönemde bayileşme çalışmalarının AVM ağırlıklı olacağına değinen Tavukçuoğlu, "Bu yıl içerisinde Kadıköy, Pendik, Küçükyalı, Kartal, Beşiktaş ve Bakırköy gibi merkezi yerlerde olacağız. Daha çok C1/C2 gelir grubuna hitap eden AVM'lerde bulunacağız.'' şeklinde konuştu.

- Zaman -


Geri Dön