19 / 04 / 2024

Projeler tasarım yarışına girdi!

Projeler tasarım yarışına girdi!

Emlak projelerinde bahar havası esmeye başladı. Şimdi projelerde sadece fiyatlar birbiriyleyarışmıyor. Hem ekonomik hem de lüks projelerde tasarımda giderek önem kazanıyor



Havaların ısınmasıyla birlikte emlakve gayrimenkul sektörleri de baharın gelmesini bekliyor. Geçen yılın sonlarından itibaren emlaktaki durgunluğu kendi geliştirdikleri stratejilerle aşmaya çalışan firmalar bu döneme özel geliştirdikleri satış modelleriyle eldeki projelere olan talebi hareketlendirmeye çalışırken bir kısmı ise yeni projelerle adeta krize meydan okuyor. Bu durum sektöre bahar havasını getiriyor.

Bu şirketlerin bir kısmı sektörde deneyimli şirketlerken, bir kısmı ise "Bu kriz sektör dışından gelenleri eleyecek" diyenlerin aksine yeni projelerle emlak sektörüne krizde adım atanlardan oluşuyor. Dumankaya İnşaat, krizi önce eldeki mevcut projelerinin satışını hızlandırarak aşmaya çalışırken bir yandan da hiç dur demeden yeni projeler geliştirmeye devam etti. Krize özel geliştirilen ekonomik konut ile Adres 1 ve 2 projelerini geliştiren ve iyi satışlarla olumlu dönüşler alan şirket şimdi de Tuzla Aydınlı'da Adres 3 projesi ile Göztepe'deki İKON projesine start veriyor.

TASARIMDA DA YARIŞIYORLAR

Sinpaş Gayrimenkul ise Bursa'da yaptığı Ottomanors projesinin yanındaki arsayı da satın alarak yeni başlayacağı proje ile birleştirdi ve Bursa Modern projesine dönüştürdü. Bu arada krize rağmen sektöre yeni girenlerde var. Tekstil sektöründeki Aydınlı Grup Esenyurt'ta güneş enerjisi ile çalışacak olan SolarKent projesine başlama kararı aldı. Bunun yanı sıra Say Yapı Teknoloji de Ulus'ta ünlü tasarımcı Philippe Starck'ın imzasını taşıyacak Yooİstanbul projesine ev sahipliği yapacak. Sektörde yavaş yavaş toparlanma hareketleri ile birlikte yeni projeler de ardı ardına gelmeye devam ediyor. Üstelik bu projeler sadece krize özel çözümlerle üretilenler değil aralarında ünlü tasarımcıların imzalarını taşıyan lüks projeler de var.

Krize rağmen projelerine tüm hızıyla devam eden şirketler tasarımdan tasarrufa farklı alanda birbiriyle yarışacak konutlar üretiyor...

Bursa'nın modern yüzü

Sinpaş GYO, 2007'de Bursa'da başladığı Ottomanors projesinin hemen yanında başlayacağı proje ile birleştirerek Bursa Modern markası altında satışa sunuyor. Projedeki fiyatlar 126 bin 896 TL ile 2 milyon 159 bin TL arasında değişiyor.

SolarKent gücünü güneşten alacak

Esenyurt'ta Aydınlı Grubu'nun 28 bin 500 metrekare üzerinde 62 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği 866 konutluk projenin en önemli özelliği enerjiyi güneşten sağlayacak olması. Zaten projenin adı da `solar' yani güneşten geliyor. 24 ay gibi kısabir sürede teslim edilecek proje 31 kat, 4blok ve 10 farklı daire seçeneğinden oluşuyor. Proje kapsamında bin 125 araçlık otopark, 3 adet yüzme havuzu, 11 bin 500 metrekare yeşil alan ve 1 kilometrelik yürüyüş parkuruna sahip.

Tuzla'ya üçüncü `Adres'

Tuzla Aydınlı'da gerçekleştirdiği Adres ve Adres 2 projelerinde toplam 560 daireyi kısa sürede satan Dumankaya İnşaat, Adres projelerine devam etme kararı aldı. Dumankaya, Adres ve Adres 2'nin yanındaki parselde Adres 3'ü satışa sunmaya hazırlanıyor. 15 Mayıs'ta 160 konutluk Adres 3'ün satışına başlayacak olan Dumankaya, Adres konsepti içindeki toplam daire sayısını 720'ye çıkartmış olacak. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, projenin bitişiğindeki arsayı da TOKİ'den satın aldıklarını belirterek "Ulaşılabilir fiyat politikasını benimsediğimiz Adres projelerinin devamı gelecek" dedi.

Ulus'a Philippe Starck imzası

Say Yapı Teknoloji'nin Ulus'ta sahip olduğu arazi üzerine yapacağı Yooİstanbul projesidünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck imzası taşıyacak. Bölgedeki metrekare fiyatlarını yükseltecek projedeki metrekare fiyatlarının 10 bin dolardan başlaması planlanıyor. Say Yapıile Starck arasındaki bu ortaklık sadece Yooİstanbul projesinde değil başka projelerde de devam edecek. Tamamiyle tasarım residence'lar üzerine yoğunlaşacak bu ortaklıktaki ikinci adresin ise Bodrum olacağı konuşuluyor.

Anadolu'nun yeni İKON'u Göztepe'de yükseliyor

Dumankaya İnşaat tarafından Anadolu yakasında Göztepe'de inşa edilecek Dumankaya İKON, bin 22 rezidans daire ve 37 home office olmak üzere toplam bin 59 daireden oluşuyor. Dumankaya İKON da Stüdyo ve 1+1,2+1, 3+1, 4+1, dubleks ve loft tipi daireler bulunuyor. Eşsiz deniz ve şehir manzarasına sahip 3 adet elips kulelerin birleşmesinden oluşan Dumankaya İKON'un 12 ve 22. katlarında seyir terası ve bahçeler yer alıyor. 41'er ve 40 katlı elips şeklinde üçüz kuleden oluşan Dumankaya İKON'un yüksekliği ise 149 metre. Bugün daha önce Dumankaya projelerinden daire almış olanlara tanıtımı gerçekleştirilen Dumankaya İkon Projesi'nde satışlar Mayıs sonunda başlayacak.
Sabah Emlak


Geri Dön