26 / 04 / 2024

Projeler yükseldi kampanya yarışı kızıştı!

Projeler yükseldi kampanya yarışı kızıştı!

Konut projelerinde satışı artırmak için yapılan kampanya yarışı hızlanıyor. Şirketler tapu harcının kendi karşılıyor, sıfır faiz ve 5-10 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor



Herkesin en büyük hayali ev sahibi olmak. Son dönemde özellikle krizle birlikte ev sahibi olma hayallerinin suya düşeceğini düşünenler, inşaat şirketlerinin son dönemde piyasayı hareketlendirmek için yaptığı kampanyalarla umutlarını geri kazandılar. Peşinatı almayan, vade oranlarını uzatan, belli bir aya kadar vadelendirmelerde sıfır faiz uygulayan şirketler krizde duran piyasayı kısmen de olsa satışa çevirmeyi başardılar. Son bir ay içinde ise bu kampanyalar daha da canlılık kazandı.

5-10 bin TL peşinat
Hükümetin 150 metrekare üstü konutlardaki KDV oranını yüzde 18'ten yüzde 8'e indirmesi, emlak piyasasına istenilen hareketliliği kazandırmamıştı. Ardından binde 15 olan tapu harcının binde 5'e indirilmesi ve özellikle de konut faizlerinin 1.40'lar seviyesine kadar düşmesiyle birlikte inşaat şirketleri de alternatif kampanyalarını uygulamaya koydular. Bu kampanyalar arasında binde 5'e inan tapu harcını tüketiciye yansıtmadan kendi, karşılayan şirketler de var, 5-10 bin TL peşinatla ev sahibi yapanlar da...

Sıfır peşinatla ev sahibi
Yeni kampanyalardaki sıfır faizli vade oranları 18 ayla sınırlı kalırken bazı şirketler banka kredisi kullanmayanlara yüzde 15'e varan indirimler ya da peşin alımlarda indirim uygulamaya başladılar. Ev sahibi olmak isteyenlerin ev alırken en çok düşündüğü peşinata da kolaylık getiren şirketler taksitlere bölerek hiç peşinatsız ev sahibi yapmaya çalışıyor. Emlak piyasasında, tamamlanan ve devam eden projelerdeki kampanyalarda büyük indirimler ev sahibi olmak isteyenleri cezbediyor. 2009 yılının tüm kriz yılı olarak geçeceği tahmin edildiğinde yıl boyunca farklı içerikteki kampanyaların da devam edeceği tahmin ediliyor.


Ergene Vadisi 68 bin TL'ye daire satıyor peşinatı da taksite bölüyor
Trakya'nın metropolü Çorlu'da inşa edilen Ergene Vadisi konutlarında peşinat taksitlendirilerek ödeme kolaylığı sağlanıyor. Fiyatları 68 bin TL ile 200 bin TL arasında değişen projede daire fiyatının yüzde 30'u olan peşinat 12. ve 24. aylarda taksit olarak ödeniyor. Böylece ev sahiplerinin peşinat ödemek durumunda kalmıyor. 18 aya kadar sıfır faizin uygulandığı projede 120 aya uygulanan faiz oranı ise yüzde 1.10. Projede peşin fiyatla daire almak isteyenlere ise yüzde 5 indirim yapılıyor. 1+1 ile 5+1 arasında değişen büyüklüklerde satılan dairelerin metrekaresi 1000-1500 TL aralığında bulunuyor. 1296 konuttan oluşan projenin şimdiye kadar yüzde 60'ı satıldı. Üçüncü faz satışları devam eden projenin Mayıs 2010'da teslim edilmesi planlanırken 9 ay öne çekilerek bu yılın sonunda teslim edilecek.

Divan Residence 10 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor
Toki'ye ait arsa üzerine Kuzu Grup tarafından Halkalı'da inşa edilen Divan Residence, 10 bin TL peşinatla ev sahibi yapıyor. 52 bin ile 112 metrekare arasında değişen büyüklerdeki dairelerde fiyatlar ise 115 bin TL'den başlıyor. Nisan 2010'da teslim edilecek olan projede 60 aya kadar yüzde 0.87, 120 aya kadar 1.20 vade uygulanıyor. Projede toplam 743 konut ve 26 işyeri bulunuyor.

Spradon Quartz 'ta 5 bin TL peşinatla...
Kuzu Grup'un Bahçeşehir'de yaptığı Spradon Quartz projesinde 5 bin TL peşinatla ev sahibi olunabiliyor. 129 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede tek ara ödeme teslim tarihi olan Ağustos 2010'da daire değerinin yüzde 30'u üzerinden yapılıyor. 120 aya kadar varan vade imkanı bulunan proje, toplam 1045 daireden oluşuyor. Spradon Quartz projesi 18 ay sonra teslim ediliyor.

Realİstanbul'da kredi kullanmayana yüzde 15 indirim imkanı
Merter'de inşa edilen Realİstanbul projesinden banka kredisi kullanmayanlara daire fiyatı üzerinden yüzde 15 indirim uygulanıyor.Türköz İnşaat, İttifak İnşaat ve Oliv Yapı'nın ortaklığında inşa edilen projede yüzde 50 peşinat verenlere ise yüzde 9 oranında indirim alıyor. Projede hiç peşinatsız ödemelerde 120 aya kadar vade imkanı sunulurken yüzde 25 peşinatta % 5 indirim uygulanıyor. Kampanyadaki 295 dairenin 75'i satıldı.

MeritLife'te 1+1'ler 120 bin TL'den başlıyor
A-Z Yapı tarafından Sarıgazi -Çekmeköy- Taşdelen üçgeninde yapılan Meritlife Kent projesinde 2+1 daire fiyatları 120 bin, 4+1 bahçe dubleks fiyatı ise 350 bin TL'den başlıyor. 73 dönüm arazi üzerinde 1032 konuttan oluşan proje 56 daireli 15 adet A Blok ve 24 daireli 8 adet B Bloktan oluşuyor. Projenin inşat süresi 28 ay olarak belirlendi. Daire büyüklüklerinin 68- 300 metrekare arasındaki projede 6 açık yüzme havuzu, 8 aktivite avlusu, 3 sosyal tesisi bulunuyor

Tapu harcını Koray İnşaat karşılıyor
Koray İnşaat Bursa ve Eskişehir'de yaptığı projelerinde hükümetin binde 15'en binde 5'e indirdiği tapu harcının kalan kısmını önümüzdeki 3 ay içinde başvuracak müşteriler için kendisi karşılıyor. Eskişehir Natura Evleri ve Bursa Güzelbiryer projelerinde geçerli olacak kampanyada 7 farklı ödeme imkanı sunuyor. Güzelbiryer projesinde konut bedelinin %5'ini ödeyen peşinatın kalan %25'i konut tesliminde ödeyebiliyor. Projede 24 ile 120 ay arasında yüzde 0.45 ile 1.15 arasında değişen faiz oranı uygulanıyor. Natura'da konut tesliminde yüzde 1, teslimden bir yıl sonra ise konut bedelinin yüzde 29'unu ödeyerek ev sahibi olabiliyor. Geri kalan kısım için ise yüzde 0,64 ile yüzde 1,20 arasında değişen faiz oranları ile kredi kullanabiliyorlar.

Sabah Emlak


Geri Dön