26 / 04 / 2024

Promosyon ücretleri daha fazla artar mı? Emekliler dikkat!

Promosyon ücretleri daha fazla artar mı? Emekliler dikkat!

Emekli promosyonunda bankalar arasındaki yarış her gün daha da artıyor.. Bazı bankalar daha fazla emekli müşterisi çekmek için yapılan kampanyanın süresini uzattı. Peki 10 bin lirayı bulan promosyon ücretleri önümüzdeki günlerde daha fazla artar mı? İşte detaylar...



Temmuz ayında uygulanan emekli maaş zammıyla birlikte emekli promosyonları özel bankalar arasında adeta bir savaşa dönüştü. Durum böyle olunca emeklilere ödenecek rakam her gün arttı ve  10 bin TL'ye kadar yükseldi. 

Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulundu. Bayram, "Her banka kendi anlaşmasını yapacak. Hatta bir banka 30 Eylül, diğer başka banka 31 Ekim olarak süre açıklamıştı. Bu sürenin değişmesi ile ilgili yasal bir kısıtlama aslında yok. Genel olarak emekliler ve maaş alanlar maaşlarını istedikleri zaman başka bankaya taşıyabilir" diye konuştu.

 Vergi Uzmanı Muhammet Bayram, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Maaş promosyonunun sürelerini bankaların kendi isteklerine bağlıdır. Dün Merkez Bankası’nın açıkladığı bir konu var TL mevduatlarının döviz mevduatının altında olması durumunda Merkez Bankası bankalara yüzde 3 daha fazla zorunlu karşılık ayırma mecburiyeti getirdi. Şu anda merkez bankasının dolarizasyonu engellemek ve Kur korumalı mevduat (KKM) hem ticari işletmeleri hem de şahısları yönlendirmek amacıyla bankaların zorunlu karşılıklarını yükseltti. Bu olay da bankalara ekstra TL mevduatı bulma isteği doğurdu.

Emeklilerin ve çalışanların maaş promosyonlarının yükselmesi ve maaş promosyon sürelerinin yükselmesi bundan kaynaklıdır. Burada bankalar TL kaynak bulma çabasındalar ki zorunlu karşılık ayırmasınlar. O yüzden bankalar buna ilişkin promosyon sürelerini uzattı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön