29 / 03 / 2024

Propa İnşaat Aura'da depreme karşı önlem aldı!

Propa İnşaat Aura'da depreme karşı önlem aldı!

Depremde kapısı kumandayla açılacak proje Kartal'da başlıyor



Propa İnşaat'ın Kartal'da başlayacağı Aura projesinde oturanlar, depremde sensör uyarısıyla kumandayla kapılarını açıp, tek bir tuşla asansörü çağırabilecek. Yerden ışıklı yönlendirmeler de devreye girecek.

Krizde inşaat firmaları uygun fiyat ve ödeme kolaylıklarını içeren kampanyalarla satışları canlandırmaya çalışırken, bir yandan da yeni teknolojilerle pazarlama teknikleri geliştiriyor. Sarıyer ve Çorlu'da geliştirdiği lüks konut projeleriyle tanınan Propa İnşaat'ın Kartal'da başlayacağı yeni bir proje ise özellikle deprem anı ya da kalp krizi gibi acil müdahale gerektiren durumlarda binayı güvenli biçimde ve kısa sürede terk etmek üzerine kurulu yeni bir teknolojiyle alıcıları buluşturmaya hazırlanıyor.

Kale Kilit'in 'uzaktan kumanda ile açılan X10 akıllı kilit sistemi'nin ilk kez deprem güvenliği altyapısı ile entegre edildiği projede, deprem anında kapının kilidini açmak için yaşanan zaman kaybı ve asansörün elektriğinin kesilerek servis dışı olması gibi problemler sona erecek. Her daireye yerleştirilecek sensörler yardımıyla olası bir deprem anında uyarı alabilecek ev sahipleri, kibrit kutusu büyüklüğünde bir kumandayı kullanarak kapılarının kilidini tek bir tuşla açabilecek. Aynı anda kumandadan tek bir tuşla asansörü de çağırabilecek kişiler, elektrik kesintisiyle karşılaşmadan asansörle zemine inebilecek. Deprem anında "yerden ışıklı yönlendirmelerin" devreye gireceği sistemde, aynı kumanda yardımıyla bina ve otoparkın giriş kapıları da anında açılacak.

Katlara gıda otomatı

'Aura' adını taşıyacak yeni projelerini 40 milyon TL yatırımla gerçekleştireceklerini söyleyen Propa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Harun Reşit Özçiçek, "Projede uygulayacağımız bu yeni teknoloji, özellikle depremde yaşanan zaman kaybı ve panik ortamının önüne geçecek. Projeyi Mart ortasında özel bir kampanyayla satışa çıkaracağız" dedi. İnşaatın satışla eş zamanlı olarak başlayacağını ve 2 yılda tamamlanacağını ifade eden Özçiçek, 224 lüks rezidanstan oluşacak projenin Kartal'da Soyak Evreka projesine komşu olan 5 bin 500 metrekarelik arsada inşa edileceğini söyledi. 60 metrelik iki adet 17 katlı kuleden oluşacak projede yaşamı senaryolaştırdıklarına dikkat çeken Özçiçek, "Her senaryoya göre yaşamı kolaylaştıran bir özellik koyuyoruz. Örneğin ışıklı yönlendirmeler evlerin içinde de olabilecek. Eşini rahatsız etmeden gece kalkmak isteyen bir koca, sadece yürüdüğü yerler aydınlanarak kimseyi uyandırmadan hareket edebilecek. Ayrıca Amerika'daki otellerde de var olan otomat sistemini bu projeye taşıyoruz. Projede her 2-3 katta bir yiyecek-içecek otomatı da olacak" diye konuştu.

224 lüks rezidans olacak

Tüm rezidans hizmetleri ile home-ofis altyapısının sunulacağı Aura'da 40-45 metrekare stüdyolar, 55-70 metrekare 1+1'ler ve 75-90 metrekare 2+1 daireler yer alacak. Konvansiyonel kalıpla inşa edilecek projede fiyatların henüz kararlaştırılma aşamasında olduğu ancak bölgedeki diğer projelerden yüksek olmayacağı belirtiliyor.

Akıllı kilit için 20 proje sırada, kişiye maliyeti ise 350 lira

Akıllı kilit sisteminin depreme karşı güvenlik sağlayan İspanya'dan ithal aydınlatmalı sistemlerle entegrasyonu ilk kez Aura projesinde uygulanacak. Ancak Kale Kilit X10 akıllı kilit sistemi, özünde kumandayla kapı ve girişleri açmaya yarayan bir sistem sunuyor ve bu haliyle bazı büyük projeler ile bireysel bazda da kullanım alanı buluyor. İlk kez 2006'da geliştirilip 2008 sonunda piyasaya sunulan sistemin yurtdışında da 102 Kale bayii aracılığıyla satıldığını söyleyen Kale Dış Ticaret Akıllı Güvenlik Yönetim Sistemleri Satış ve Servis Sorumlusu Caner Cenik, ürüne 20'nin üzerinde projeden talep geldiğini açıkladı. Ürünün kopyalanma riskinin sıfır olduğuna dikkat çeken Cenik, "Sistemde kişiler kumandayı her kullandıklarında kapıları farklı bir kod ile açılıyor. Böylece kumandanın kopyalanması riski ortadan kalkıyor. Kart kaybolduğunda ise yedeği, Kale'nin 7/24 görev yapan 82 yetkili bayisi aracılığıyla veriliyor" diye konuştu. Cenik, akıllı kilit sisteminin bireysel kullanımdaki maliyetinin ise montajıyla birlikte 350 TL olduğunu söyledi.

Vatan


Geri Dön