26 / 04 / 2024

Propa İnşaat bu yıl 995 konut yapmayı hedefliyor!

Propa İnşaat bu yıl 995 konut yapmayı hedefliyor!

Geçen yıla bir rezidans, bir villa bir de ofis projesi sığdıran Propa İnşaat'ın 2011 hedefinde 995 konut üretmek var. Can Reşit Özçiçek, yeni bir ofis projelerinin de gündemde olduğunu söyledi



Geçen yıla bir rezidans, bir villa bir de ofis projesi sığdıran Propa İnşaat'ın 2011 hedefinde 800 konut üretmek var. Can Reşit Özçiçek, yeni bir ofis projelerinin de gündemde olduğunu söyledi.

Yapı üretiminde Kartal ve Ümraniye"yi üs seçen, ancak bunun yanı sıra geçen yıl bir sürpriz yaparak Sarıyer"de de villa, Zincirlikuyu'da ise ofis projesi gerçekleştiren Propa İnşaat'ın bu yılki adresleri arasında üslerinden biri olan Kartal'ın yanı sıra çekmeköy de bulunuyor. Geçen yıl ürettiği projelerle 35 milyon TL'lik ciro hacmine ulaşan firmanın bu yılki hedefi ise 45 milyon TL.
Öncelikle geçen yılki performanslarına dikkat çeken Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek, özellikle üç proje üzerinde yoğunlaştıklarını belirterek, Sarıyer'deki 26 villalık Sarıyer Park projesini tamamladıklarını, Kartal'daki 195 konutluk Aura Residence'ın büyük kısmını bitirdiklerini ve Zincirlikuyu'da temelini attıkları Propa Ofis'te ise çalışmalara Mayıs 2011'de devam ettiklerini kaydetti.

Hedef 45 milyon TL ciro

Bu yıl Aura Residence ve Propa Ofis projelerini tamamlamaya yoğunlaşacaklarını belirten Özçiçek,   yeni planlamaları hakkında konuştu. Kartal"da ve çekmeköy"de proje geliştirmek için görüştükleri iki ayrı arsa olduğunu dile getiren Özçiçek, anlaşma sağlandığı takdirde 2011"in ilk yarısında   toplam 800 konutluk projelere başlayacaklarını söyledi. Aura Residence da göz önüne alındığında bu yıl üretecekleri konut sayısının 995 olduğunu ifade eden Özçiçek, ayrıca, Propa Ofis projesini tamamladıktan sonra kendi şirketlerine ait bir binayı da yıkarak yerine iş merkezi inşa etmeyi düşündüklerini kaydetti.
Bunun yanı sıra halen teklif edilen arsa ve iş tekliflerini değerlendirme aşamasında olduklarının da altını çizen Özçiçek,   'Tüm bu projeler sonucunda geçen yıl elde ettiğimiz 35 milyon TL'lik ciroyu 45 milyon TL'ye taşıyacağımızı düşünüyoruz. Zaten, her yıl reel olarak ciro ve satış adedi bazında yüzde 25 büyüme hedefimiz var  diye konuştu.

'FAİZLERDEKİ AYARLAMA, GENEL TRENDİ BOZMAZ'
Bu yıl büyüme hızının yavaşlayacağını ve Türkiye ekonomisinde yüzde 5 civarında büyüyeme kaydedileceğini öngören Can Reşit Özçiçek'in diğer beklentileri ise enflasyon baskısının olmayacağı üzerine kurulu. Öte yandan, genel seçimlerin ardından eylül ayı itibariyle mevsimsel tüketim harcamalarda da artış bekleyen Özçiçek, bu dönemde Merkez Bankası'nın fiyat istikrarını korumak için faizlerde ayarlama yapabileceği ihtimali üzerinde durdu. Bunun genel trendi bozmayacağını söyleyen Özçiçek, œElbette global iyileşmenin devam etmesi çok önemli   ve Türkiye"yi direkt etkileyen unsurlardan biri. Özellikle Avrupa ekonomilerini canlandırmak için merkez bankalarının faiz artırımına gitmeyeceği açık. 2011 genel olarak Türkiye"de toparlanma ümitlerinin yeşerdiği bir yıl olacak dedi.

2010'dan
ROTASI SARIYER, ZİNCİRLİKUYU VE KARTAL OLDU
Propa İnşaat, geçen yıl üç proje üzerinde yoğunlaştı. 2010 içinde tamamlanan Sarıyer'deki 26 villalık Sarıyer Park ve her ikisinin de çalışmaları süren Kartal'daki 195 konutluk Aura Residence ile Zincirlikuyu'da temeli atılan Propa Ofis. Aura Residence, 8 bin metrekare alanda iki blok olarak yapılandırılıyor. Loft bir tarzın hakim olduğu yapıda toplam 195 konut yer alıyor. Projede, tüm daireler istenirse home office olarak kullanılabiliyor. Daire dışında da donanımlı toplantı odası yer alıyor ve ofis hizmetleri veriliyor. A sınıfı bir ofis projesi olarak konumlandırılan Propa Ofis ise 3 bin 750 metrekare kapalı alana sahip bir çalışma.

2011'den
800 YENİ KONUT YOLDA
Kartal ve çekmeköy'de toplamda 800 konutluk yeni projelere başlamayı düşünüyor. Bir başka planı ise tıpkı Zincirlikuyu'da olduğu gibi kendisine ait bir gayrimenkulde yeni iş merkezi yapmak. Firmanın bu yılkı hedef cirosu 45 milyon TL.


Geri Dön