20 / 04 / 2024

Propa İnşaat Kartal'a 150 milyon TL yatırım yapacak!

Propa İnşaat Kartal'a 150 milyon TL yatırım yapacak!

Ankara'da 1973 yılında kurulan, son 15 yıldır İstanbul'a odaklanan Propa İnşaat kentsel dönüşüm projeleri geliştirecek. Propa İnşaat Kartal'daki sanayi alanındaki fabrikayı yıkıp yerine 150 milyon lira yatırımla kule yapacak.



Şirketin 3'üncü kuşak yöneticisi Propa İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Can Reşit Özçiçek, Kartal, Levent ve Okmeydanı'nda konut ve ofis projeleri geliştireceklerini söyledi. 


Kartal Yakacık'ta E-5 üzerinde konut projesi planladıklarını belirten Özçiçek, "Kartal projemiz sanayiden dönüşüm olacak. 2 ay önce satın aldığımız arsada bir fabrika var. 1 ay sonra yıkılacak. Yerine bir kule yapılacak. Projedeki konutların satışına da eylül ayında başlarız" dedi. Kartal projesi için 150 milyon lira yatırım yapacaklarım düe getiren Özçiçek, tasarımı üe farklı bir proje yapmak istediklerini ifade etti. Mimari grupların proje için çalıştığım belirten Özçiçek, yeni yapüan yüksek binaların birbirine çok benzediğini, bu nedenle farklı bir mimari özellikleri üe fark yaratmak istediklerini söyledi. Levent'te ofis projesi planladıklannı söyleyen Özçiçek, Okmeydam'nda ise bir bina satın alıp, konut inşa etmeyi planladıklarım kaydetti. 


FIRSATÇILIK TEHDİDİ 


Kentsel dönüşüm sürecinin zorluklarına dikkat çeken Özçiçek, "Zincirlikuyu'da 2010-1012 yıllarında 22 ev satın alıp bir kentsel dönüşüm projesi yaptık. 

Son 2 daire aile dostumuz olduğu halde bizi zor durumda bıraktı, evlerine yüksek bedel istedi. 

Kentsel dönüşüm yasası çıkınca sorunu çözdük. Kentsel dönüşüme fırsatçılık olarak bakmak İstanbul'un geleceğini ipotek altına alıyor. Şirket olarak artık dönüşümde yoğurdu üfleyerek yeriz" dedi. 


Hürriyet


Geri Dön