23 / 04 / 2024

Raci Şaşmaz’a haciz şoku!

Raci Şaşmaz’a haciz şoku!

Önemli televizyon dizilerine imza atan Pana Film ile Pana Yapı’nın patronu Raci Şaşmaz’ın Denge Holding’deki hisseleri için haciz kararı çıktı. Raci Şaşmaz’ın hisselerine 3.6 milyon TL’lik ihtiyati haciz konulmasına karara verildi.



Kurtlar Vadisi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz gibi televizyon dizilerinin yapımcılığını üstlenen Pana Film ile Pana Yapı’nın sahibi Raci Şaşmaz'ın Denge Holding’de bulunan hisselerine 3.6 milyon TL’lik ihtiyati haciz konulmasına karara verildi. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Emre Deveci'nin haberine göre; Raci Şaşmaz’ın 26 Kasım 2018 tarihinde hisselerini Mustafa Uğur Bayraktar’a devretti. Ancak devredilen hisseler üzerine 3.6 milyon TL’lik ihtiyati haciz konulmasına karar verildi.  Raci Şaşmaz Denge Holding'ın 11 Şubat’ta gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında istifa etti. Daha sonra Şaşmaz'ın istifası Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirmişti. Ancak hisse devrinin ardından mahkeme, devredilen hisseler için ihtiyati haciz kararı aldı. 

Konut projelerini yarım bıraktı  

Bunların yanı sıra Raci Şaşmaz, İstanbul Fikirtepe’de üstlendiği konut projelerini yarım bıraktığı için hak sahipleri tarafından hakkında dava açıldı. Büyük borç yükü altına giren Şaşmaz, ATV’nin dört sezondur yayımladığı ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisinin yapımcılığından da ekonomik sıkıntılar nedeniyle ayrılmıştı.

Şaşmaz’ın sahibi olduğu Pana Yapı, Fikirtepe’de 1000’i aşkın konutun bulunduğu Brooklyn Dream ve Brooklyn Life projelerinin yarım bırakarak pek çok hak sahibini mağdur etmişti. Brooklyn Dream projesinde inşaatın sadece yüzde 12’si bitirildi. 105 milyon TL yatırımla hayata geçirilmesi planlanan ve 431 konut ile 16 ticari alandan oluşan Brooklyn Life inşaatının ise yüzde sadece 25’i tamamlandı.

Pana Yapı mağdurlarından çadırlı eylem!


Geri Dön