25 / 04 / 2024

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

14 Nisan'da kısmi kapanma uygulamasından sonra vatandaşlar tam kapanmanın olup olmayacağını merak ediyor. Bayramda ise sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı araştırılıyor. Peki tam kapanma olacak mı, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?



Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan  kararlar sonrasında 14 Nisan'da kısmi kapanmanın hayata geçirilmesi ile, gözler bayram tatiline çevrildi. Vatandaşlar Bayramda sokağa çıkma yasağı var mı? sorusunun yanıtı araştırıyor.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ramazan ayında kovid-19 sagını sebebiyle yeni tedbirler alındı. Ramazan Bayramı yaklaşırken yeni tedbirler ve tam kapanma olup olmayacağı merak ediliyor. Peki tam kapanma olacak mı? İşte ayrıntılar...

Ramazan Bayramı nda sokağa çıkma yasağı var mı?

TAM KAPANMA GELECEK Mİ? 

Sağlık Bakanlığı Toplumda Salgın Yönetimi Bilim Kurulu üyesi,  Ankara  Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Odabaş, geçen hafta vaka sayılarında, bir önceki haftaya göre bir azalma söz konusu olduğunu aktardı. 

Şu andaki tedbirlerle geçen yılın kasım ayındaki düşüşün sağlanamadığını söyleyen Odabaş, “tam kapanma” tedbiri olasılığına ilişkin sorulan soruya, şu yanıtı verdi: “Cumhurbaşkanı da söylemişti; ‘İki haftalık kısmi kapanma, ondan sonrasında da yeterli azalma olmazsa tam kapanma ya da daha sert önlemler’ diye ifade etmişti. Şu anda, esnek çalışma ödeneklerinin tekrar gündeme gelmiş olmasını, bu sektörlere yönelik de bazı sınırlamaların olacağı yönünde bir niyet göstergesi olarak okuyorum.Açıkçası hükümet, bir anda tam kapanma noktasında, aşı tedarikini önceledi diye düşünüyorum. Kapandığınız zaman, aşılarınızı hızlı bir şekilde yapmanız lazım ki açıldığınızda bağışıklık düzeyini yükseltmiş olun, bir işe yarasın. Aşı tedariki sürecini de eş zamanlı olarak yürütmeye çalışıyorlar. O nedenle büyük olasılıkla kısmi kapanma uygulandı. Vaka sayılarında kasım ayındaki gibi güçlü bir düşüş olmadığı takdirde, daha güçlü önlemleri alması hükümetin kaçınılmaz bir görevi.”

Ramazan Bayramı nda sokağa çıkma yasağı var mı?
BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI? 

Tam kapanma ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. 

Dikkat! Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön