20 / 04 / 2024

Ramazan kolisi yardımı yapan kurumlar! Ramazan kolisi başvurusu nasıl yapılır? 

Ramazan kolisi yardımı yapan kurumlar! Ramazan kolisi başvurusu nasıl yapılır? 

İhtiyaç sahibi ailelere, yoksul, dul ve yetimlere, belediyeler, valilikler, bakanlıklar, dernek ve vakıflar tarafından verilen Ramazan kolisi yardımı, 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’in yaklaşmasıyla yeniden gündeme geldi. 



VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN RAMAZAN KOLİSİ YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce verilen Ramazan kolisi yardımına başvurmak için Bölge Genel Müdürlüğüne gidebilir veya posta yoluyla başvuru yapabilirsiniz.

VGM’nin aşevi yardımı, kuru gıda ve erzak yardımı, fakirlik maaşı yardımı gibi diğer yardımlarına da başvuru şartlarını taşıyanlar başvurabilir.

KIZILAY’IN RAMAZAN KOLİSİ YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Kızılay’ın Ramazan kolisine başvurmak için kurumun internet sayfası üzerinden ya da Kızılay’ın temsilciliği olan merkezlerine giderek, başvuru yapılabilir.

DERNEK VE VAKIFLARIN RAMAZAN KOLİSİ YARDIMINA NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Deniz Feneri Derneği, İHH Vakfı, Beşir Derneği, Merhamet Derneği, Yardım Eli Derneği başta olmak üzere birçok dernek ve vakfa gıda ve erzak yardımı almak için başvuru yapılabilir.

Türkiye’deki vakıf ve dernekler; ihtiyaç sahiplerine ve ailelerine gıda ve erzak yardımlarının dışında eşya yardımı, giysi yardımı, öğrenciler için burs yardımı gibi birçok yardımlar da yapıyor.

Yine dernek ve vakıfların yardımlarına başvurmak için resmî internet siteleri ya da kurumların telefon, mail kanallarına ulaşmak gerekiyor.

Ramazan kolisi yardımı yapan kurumlar! Ramazan kolisi başvurusu nasıl yapılır? 

RAMAZAN KOLİSİNDE NE OLUR?

Ortalama olarak 4 kişilik bir ailenin 1 aylık gıda ihtiyacının karşılayan kahvaltılık ve yemeklik malzemelerinin yer aldığı Ramazan kolilerinde şu gıdalar bulunur;

Makarna
Bulgur
Mercimek
Kuru fasulye
Nohut
Şehriye
Peynir
Zeytin
Salça
Reçel
Un
Şeker
Yağ
Tuz
Hazır Çorba
Meşrubat
Çay

RAMAZAN KOLİSİ KİMLERE VERİLİR? 

Muhtaç ve işsiz vatandaşlara ve onların bakmakla yükümlü oldukları ailelere verilen Ramazan kolileri, işsizlerin dışında muhtaçlık sınırının altında yaşamak durumunda olanlara verilir. Yani hane halkı aylık ortalama kazancı, asgari ücretin 1/3’ünün altına denk gelenler Ramazan kolisi yardımına ve diğer yardımlara başvuruda bulunabiliyor.

Yoksul ve dar geliriler, işsizler, engelli vatandaşlar, kimsesiz ve gelirsiz dul kadınlar, muhtaç asker, kimsesiz ve gelirsiz yaşlılar, afetzedeler, şehit ve gazi yakınları gibi toplumun yoksul kesimlerine de Ramazan kolisi yardımı yapılıyor.

Muhtaçlık sınırının altında olan fakat üzerine kayıtlı arsa, ev, tarla gibi gayrimenkulü veya araba gibi değerli menkulü olanlara yardım yapılmıyor.

2022 emekli bayram ikramiyesi ne kadar oldu? 

Hurma fiyatlarında ciddi artış! 

Şeker fiyatları bir haftada 2 katına çıktı! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön