16 / 04 / 2024

Ramzey Motosiklet Afrika'da iki fabrika kuracak

Ramzey Motosiklet Afrika'da iki fabrika kuracak

Ramzey Motosiklet, Afrika'da kuracağı iki motosiklet fabrikasıyla Avrupa ve Türk Cumhuriyetleri pazarlarına girmeye hazırlanıyor



Ramzey Motosiklet Genel Koordinatörü Fevzi Lütfi Yalnız, "Yaptığımız üretim anlaşmalarıyla kapasitemizi iki katına çıkararak 20 bin metre karelik alanda yılda 200 bin motosiklet üretme potansiyeline ulaştık. Geçen sene 210 olan personel sayımızı 350 kişiye çıkardık. Afrika'yı üs yaparak Avrupa ve Orta Asya pazarlarına açılmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu ülkelerde bayilikler ve distribütörlükler kurarak büyüyeceğiz" dedi.

Yalnız, Afrika pazarında gerek yedek parça gerekse moped alanında 1985 yılından bu yana ihracat yaptıklarını dile getirerek, "Şu anda Cezayir, Fas, Tunus başta olmak üzere 6 ülkede 10 distribütörümüz var. Bu ülkeler aracılığıyla Afrika'nın tamamına yakınına Ramzey motosikletleri gönderiliyor" diye konuştu. 2009 yılında krize rağmen 5 milyon dolar yatırım yaptıklarına dikkat çeken Lütfi Yalnız, 2010 yılında ise teknik alt yapımızı güçlendirmek için üretim bandına son teknoloji makineler aldıklarını ifade etti. Nisan ayında yapımı tamamlanan alüminyum dökümhanesini devreye sokarak üretimde yüzde 70 olan yerlilik oranını yüzde 85'lere kadar çıkardıklarını belirten Yalnız, bu yıl 10 milyon lira daha yatırım yapacaklarını bildirdi. Yalnız, şöyle konuştu: "Krizin sona ermesiyle Türkiye pazarının yıllık 200 bin motosiklet rakamlarına ulaşmasını bekliyoruz. AB'de 125 cc'ye kadar olan motosikletler B sınıfı ehliyetle kullanılabiliyor. Bizde ise 50 cc Mopedlerde bile A sınıfı ehliyet zorunluluğu var. 15 milyon nüfuslu Yunanistan'da 250 bin motosiklet satılırken 70 milyonluk Türkiye'de bu rakam 150 binleri geçmemektedir. Devlet destek olursa pazar iki katına çıkar."
Hürriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Avrupa'ya motosiklet ihraç edecek

Türkiye'nin tek yerli motosiklet üreticisi Ramzey, Afrika mopet pazarında elde ettiği başarıyı yeni pazarlara taşımaya hazırlanıyor. Üretiminin yüzde 70'ini ihraç eden firma Afrika'da kuracağı iki motosiklet fabrikasıyla Avrupa ve Türkî Cumhuriyetler pazarlarına girmeye hazırlanıyor.1965'te küçük bir atölyede 15 kişilik bir ekiple üretime başlayan Ramzey'in bugün dünya devlerine üretim yapan bir firma haline geldiğini kaydeden Ramzey Motosiklet Genel Koordinatörü Fevzi Lütfi Yalnız, "2010 Ramzey için atılım ve yeni pazarlar bulma yılı olacak" dedi. Afrika'yı üs yaparak Avrupa ve Orta Asya pazarlarına açılmak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Yalnız, bu ülkelerde bayilikler ve distribütörlükler kurarak büyüyeceklerini kaydetti. Yalnız, Afrika pazarında gerek yedek parça gerekse moped alanında 1985'ten bu yana ihracat yaptıklarını dile getirerek, "Şu anda Cezayir, Fas, Tunus başta olmak üzere 6 ülkede 10 distribütörümüz var. Bu ülkeler aracılığıyla Afrika'nın tamamına yakınına Ramzey motosikletleri gönderiliyor'' dedi.
Sabah


Geri Dön