24 / 04 / 2024

Raylı sistem Kurtköy'e ilgiyi artırır

Raylı sistem Kurtköy'e ilgiyi artırır

Yuvataş İnşaat Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, bölgenin müşteri profili hakkında detaylı bilgilere sahip olduklarını bildirdi.



Ervardar, "İstanbul'un özellikle Anadolu yakasından yoğun bir talep var Kurtköy'e. Sabiha Gökçen Havalimanı ile hayayolu ulaşımı, E-5 veya TEM arasında kalması nedeniyle karayolu ulaşımı gelişti. İleride  Marmaray  ve Anadoluray ile raylı sistemler de gelişecek" diyor.
Kurtköy'e, Anadolu yakasında çalışanlar ve oturanların talebinin canlı olduğunu bildiren Yuvataş İnşaat Genel Koordinatörü Güzin Ervardar, "Avrupa yakasında çalışanlar da var ama, ağırlıklı olarak Anadolu yakasında oturup, bu bölgeye gelmek isteyenler var. Bir de Kurtköy'ün yollarını hep söylüyoruz... Ulaşımın çok kolay olduğu bir yer. Özel aracı olanlar için, şehrin içine gitmekten, Bağdat Caddesi'ne veya Suadiye'ye gitmekten, Kurtköy'e gelmek pratik" diye konuşuyor.

Halkalı'ya raylı ulaşım
TEM'den, trafik ve ışık olmadığı için kolayca Kurtköy'e ulaşıldığını aktaran Güzin Ervardar, "Ben Ataşehir'de oturuyorum. 15 dakikada, hızlı araç kullanmadan buradayım. Büyük bir konfor. O yüzden, kilometre ne olursa olsun, kolay ulaşılır bir yer. Toplu taşıma olarak da, havalimanı var. Daha da gelişecek. Bu nedenle, raylı sistemler de gelecek. Hem Anadoluray, hem Marmaray hattı geçecek. Raylar döşenecek. Hele o zaman Yeşilköy'e, Halkalı'ya kadar gitmek çok kolaylaşacak" ifadelerini kullanıyor. 2012'de raylı sistemin her şeyi ile bitmesinin planlandığını aktaran Güzin Ervardar, "Şu anda Kurtköy'den birçok yere otobüs var. Raylı sistem bu işin çok kolay kısmı olacak" diyor.
Akfırat'ın bitişiğinde ise adeta üniversite kenti oluştuğunu belirten Ervardar şunları ekledi:

Üniversiteler yer arıyor
"Akfırat'a, yaşam için bakıyorsanız villa imarı olan bir yer. Genelde İstanbul'da böyle alan çok yok. Anadolu Yakasında da yok gibi. Bazı gelişen bölgelerde villalar, gecekondular, yüksek binalar yan yana. Akfırat'ın bu ayırt edici özelliği var. Bu bir artı. Rezidanslar, oteller, alışveriş merkezleri ve havalimanı Akfırat'a çok yakın. Yatırım değerini yükselten realiteler. Bölgede Sabancı Üniversitesi, Koç Lisesi, Okan Üniversitesi var. Duyuyoruz, çeşitli üniversitelerin bölgeden arsa, yer aradığını... Daha çok üniversite kenti gibi oluyor. Ulaşım da kolaylaştıkça daha da gelişecek. Üniversitelere yakışır kampüsler buraya yapılabilir. Üniversiteler şehir dışına, uzaklara gidiyor. İstabul'da arsa üretimi zor. Burası bu açıdan avantajlı olabilir. Yabancılar da bölge ile yatırım anlamında ilgileniyor. Buraya ortakla gelen yabancı şirketler, bölgeyi keşfeder etmez kendileri de arazi aramaya başlıyor yatırım için. Bunların örnekleri var."
Kurtköy ve Akfırat'ın yakınında devam eden proje ve yatırımların bunlarla sınırlı olmadığını aktaran Ervardar, "Alışveriş merkezleri, rezidanslar, 5 yıldızlı otel projeleri var. Kurtköy'de ciddi bir alışveriş turizmi de olacak. Biz nasıl yurt dışına gidiyorsak, bir yerlerden de buraya alışveriş turizmi için gelenler olacak. Bu da bölge için artı" diye konuşuyor.

Burası önemli merkez oldu
Rezidansların dışında, bölgede 15 günlük 1 aylık gibi, kısa dönem kiralanabilen konut tipinin de gelişeceğini ifade eden Ervardar, "Devre olarak o hizmetin verileceği konut tipi çıkmaya başlıyor. Burada yaşayanlar gıda, giyim, sinema, eğlence, kültür, alışverişlerini bölgede çözebiliyor. Bizim için Anadolu yakasında merkez neresidir? Kadıköy mü, Bağdat Caddesi mi, Üsküdar mı, Pendik mi, Kartal mı? Bence, oralara gitmeye gerek kalmadı" ifadelerini kullanıyor.


Gayrimenkulün her zaman bir yatırım değeri var

İstanbul'da,yatırımlara ve artan nüfusa bağlı olarak ertelenen konut talebinin krizden sonra yeniden canlanacağını Güzin Ervardar, "Nüfus artışı, kentleşme, deprem gerçeği bir araya gelince, konut talebinin artacağı görülüyor. Kurtköy ve Akfırat gibi bölgeler de bu dönemde öne çıkacak. Nitelikli projeleriyle Kurtköy değer kazanıyor. Bazen, 'Ben yatırım için değil yaşamak için alıyorum' denir. Ama gayrimenkulün her zaman yatırım değeri de vardır" diyor. Bölgenin, altyapısı ve yolları ile öne çıkmaya başladığını aktaran Ervardar, "Bu geniş yollar, Akfırat'a biraz da Formula1 pistinin hediyesi oldu. Kurtköy ise havalimanı ile daha da gelişiyor. 5 bin kişinin çalıştığı Türk Hava Yolları uçak bakım merkezi de Sabiha Gökçen'e taşınıyor. Aileleriyle birlikte 15-20 bin kişinin buraya gelmesi demek. Bu çalışanlar da konut talebini artıracak" diye konuşuyor.
2009'da piyasalardaki bu toz-dumanın biraz daha dağılmış olacağını ekleyen Ervardar, "2009'un ikinci yarısında iyi koşulların olduğu pazar öngörüyorum. Müşterilerimiz, 'Bu fiyatın altı olmaz' dediğimizde zaten bize hak veriyor. Akfırat bölgesinde 1.2 dönüm arsa payı olan lüks bir villa, bizim halen satışını yaptığımız rakamdan daha aşağıda olamaz. Eskiden alanlar da halen çok kazançlı. Bir önce alan, bir sonra alandan kazançlı çıkıyor" diyor.

Ali Öztürk/ Hürriyet Seri İlanlar

Geri Dön