26 / 04 / 2024

Re-pie Gayrimenkul, Katarlı ortakla kira ödeyen fon kurdu!

Re-pie Gayrimenkul, Katarlı ortakla kira ödeyen fon kurdu!

Qinvest Portföy Yönetimi, Türkiye’nin gayrimenkul yatırım fonu yönetim şirketlerinden Re-pie ile beraber gayrimenkul yatırım fonu kurdu...



Katar devlet fonu iştiraki olan Türkiye’de SPK lisanslı Qinvest Portföy Yönetimi A.Ş., Türkiye’nin gayrimenkul yatırım fonu yönetim şirketlerinden Re-pie ile beraber gayrimenkul yatırım fonu kurdu. Fonda kurucu Qinvest, yönetici ise Re-pie Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş oldu. Alternatif fon pazarında kurucu ve yöneticinin farklı olduğu ilk fon oldu. Fonun SPK tarafından onaylanan iç tüzüğüne göre; döviz bazlı kiracısı olan ticari mülklere yatırım yapılacak.

Milliyet'te yer alan habere göre, Re-pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel, bu fon ile daha çok yabancı kurumsal yatırımcıyı Türkiye’ye çekmeyi ve düzenli kupon ödemeleri ile yatırımcı bazını genişletmeyi hedeflediklerini belirtti.  

1 milyar TL’lik varlık

Son dönemde Türkiye’ye en büyük desteği sağlayan Katar’ın Türkiye’deki portföy yönetim şirketi Qinvest, SPK verilerine göre 1 milyar lira üzerinde varlık yönetiyor. RE-PIE ile kurulan gayrimenkul yatırım fonu ile hem Türk hem Katarlı yatırımcılara güvenli ve sürdürülebilir getiriler sunmayı hedefliyor.

Fon, kurumsal kiracılı ve uzun vadeli döviz cinsinden kiralama sözleşmeleri olan ticari gayrimenkullere yatırım yapacak ve elde ettiği kirayı yatırımcılarına 3 ayda bir dağıtacak. Hedef yatırımcılara yatırdıkları ana para üstünden en az yüzde 7 döviz bazlı kira dağıtmak.

 


Geri Dön