20 / 04 / 2024

Re-Pie Portföy, portföy büyüklüğünü 4 milyar TL'ye yükseltecek!

Re-Pie Portföy, portföy büyüklüğünü 4 milyar TL'ye yükseltecek!

Türkiye’nin bankacılık dışı en büyük portföy yönetim şirketi olan Re-Pie Portföy, 2021 yılı içerisinde enerji, gıda ve teknoloji sektörlerinde yapacağı yeni yatırımlarla portföy büyüklüğünü 2.4 milyar TL’den 4 milyar TL seviyesine yükseltmeyi planlıyor. 



Türkiye’nin faaliyet izni almış ilk alternatif yatırım fonu yönetim şirketi Re - Pie Portföy, farklı alanlara yapacağı yeni yatırımlarla varlıklarını üç katına yükseltmeyi hedefliyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Re - Pie Portföy Yönetimi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Emre Çamlıbel, “Yatırımlarımızın yüzde 31’i gayrimenkul sektöründe, yüzde 68’lik bölümü de girişim sermayesinde yer alıyor. Portföyümüzde 10’u gayrimenkul olmak üzere 18 aktif yatırım fonu bulunuyor” diye konuştu. Çamlıbel, şunları kaydetti:

Re-Pie Portföy, portföy büyüklüğünü 4 milyar TL ye yükseltecek!

“2020 başında 464 milyon TL olan portföy büyüklüğümüzü bir yılda 866 milyon TL’ye çıkardık. 2021’in ilk üç ayında ise bu rakamı 2.4 milyar TL’ye ulaştırdık. Mevcut sektörlerde büyümeye devam etmenin yanısıra enerji, gıda ve teknoloji alanlarında da önümüzdeki 6 ay içinde çok önemli girişimlerimiz olacak ve sayıları 18 olan aktif fon sayımızı 30’a çıkaracağız. Yıl sonuna kadar varlıklarımızı 2 kata yakın bir oranda artırarak portföyümüzü 4 milyar TL’ye kadar çıkarmayı hedefliyoruz.”

İki fon kurdu

Re - Pie Portföy’ün Türkiye’deki bankacılık dışı en büyük portföy yönetim firması olduğuna dikkat çeken Çamlıbel, şöyle konuştu:

“Turk.net, Getir, GTC Fotovoltaik Güneş Sistemleri ve Sina Biyoteknoloji gibi alanında lider şirketler yatırımlarımız arasında yer alıyor. Yatırımlarımızı büyütmek için bütçe büyüklükleri 98.5 milyon dolar ve 30 milyon dolar olan iki yeni enerji fonu kurduk. Bu fonlar, yenilenebilir enerji ve organik mineral gübre ve elektrik üretim işine yatırım yapacak.”

Gayrimenkul sektörü pandemiden nasıl etkilendi?


Geri Dön