28 / 03 / 2024

Real Merter projesi İstanbul'un ticari hacmini büyütecek!

Real Merter projesi İstanbul'un ticari hacmini büyütecek!

Tekstil merkezi Merter, büyük bir dönüşüm yaşıyor. 13,6 milyar dolarlık İstanbul tekstil ve konfeksiyon ihracatının yüzde 20'sini karşılayan Merter, yatırımcılar için de cazibe merkezi haline geldi.



Merter'de yeni nesil karma projeye başlayan Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, Real Merter adlı projede yurtdışına açılan toptan tekstil, aksesuar oyuncularını tek çatı altında toplamayı hedefliyor. 60'a yakın ülkeye ürün gönderen Merterli tekstilciler, ihracata 3 bin şirketle yılda yaklaşık 5 milyar dolarlık katkı sağlıyor. Bu sektörü projede buluşturmayı hedefleyen Oliv Yapı ve Vizyon Art Yapı, ortaklaşa hayata geçireceği Real Merter projesine 130 milyon TL harcayacak. 155 mağazanın yer alacağı projenin mimarlarından Oliv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dokumacı, “Merter'de konut ve AVM dahilinde toplamda 98 bin metrekarelik bir yaşam merkezi kuruyoruz. Bölge İstanbul'un konumuyla ve ticari hacmiyle gözbebeği. Biz de Real Merter projesi ile Merter'in ve İstanbul'un ticari hacmini büyütmeyi hedefliyoruz.” dedi. Projenin 2017 yılının ilk çeyreğinde bitmesi planlanıyor. Real Merter'de tekstil ve konfeksiyon markalarının yanı sıra kafeler, özel restoranlar, ihtiyaç çerçevesinde düşünülen bankalar ve noter de yer alacak. 800 araçlık otoparka sahip projede, 25 bin metrekarelik alana sahip konutlar ise 3 blok halinde yükselecek.


Zaman


Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;


Ticaret hayatı ile konut yerleşimini özgün bir tasarımla iç içe geçiren ve yeşille bütünleşen kamusal alanları ile yakın çevresine nefes aldırmayı hedefleyen, Tago Architects tasarımı Real Merter, tamamlandığında İstanbul'un yoğun ve düzensiz nitelikteki yapı stoğuna sahip ticari merkezlerinden biri olan Merter için nitelikli bir örnek oluşturacak.


İstanbul’un uzun yıllardır ticaret hayatının merkezlerinden biri olan Merter’de yer alan karma kullanımlı yapı kompleksi Real Merter, Mimar Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects tarafından, içinde bulunduğu bağlama sırtını dönmeyen bir mimari dil ve konut ve ticari alanları bütünleştiren bir planlama ile ele alınmış. Sokak seviyesinde devam eden hızlı ticaret hayatı ile üç bloktan oluşan konut yerleşiminin iç içe geçirildiği yapı kompleksinde, yerleşim alanları yeşil teraslar ve gölgeleme elemanları ile izole edilmiş.


Halen inşaatı devam eden Real Merter, bulunduğu lokasyon ve arsanın üç tarafını saran ana caddelerle ilişkili kot farklarına rağmen sirkülasyonu kesintiye uğratmayan kurgusuyla ön plana çıkıyor. Ticari cepheler ve kütlelerin arasında oluşturulan küçük meydanlarla yaya sirkülasyonunun içine alındığı proje, yarı açık dolaşım alanlarının düşeyde kurduğu bağlantılarla kente entegre bir yapıya sahip…


Real Merter’de karma kullanımlı konut projelerinde sıkça karşılaşılan mahremiyet ve sakinlik sorununu da incelikli bir şekilde ele alınarak, konut sakinlerine mahremiyet alanları sağlanmış. Bu bağlamda konut sakinlerinin ihtiyacı olan yeşil örtü ve sosyal alanlar da ticari yapıların çatısında konumlandırılarak ticaret ve konut alanları birbirinden ayrılmış. 


89.500 m²’lik toplam inşaat alanına sahip projede cadde ticareti, mimari tasarımın bir parçası haline getirilerek, kentle bütünleşen ve yaşayan bir zemin kurgusu oluşturulmuş. Konut bloklarının arsa ve yol ilişkisinden doğan formların yumuşatılmasıyla tasarlandığı projede, üçgen prizma form sayesinde konut cephelerinin doğrudan birbirlerine bakmaları engellenmiş ve her birim için manzaraya karşı ferah bir görüş alanı oluşturulmuş. 


Milliyet 


Geri Dön