19 / 04 / 2024

REC ile bina riskleri kayıt altında!

REC ile bina riskleri kayıt altında!

Real Estate Consultancy (REC) Genel Müdürü Jens Dehnbostel, “Binaları, yapı malzemesi kalitesi, yangın riski, tesisat, enerji ve ergonomi açısından denetleyip, olası risklerin bertaraf edilmesini sağlıyoruz” dedi...




REC Genel Müdürü Jens Dehnbostel, gayrimenkul projelerini teknik takibe alarak risk unsurlarını ortadan kaldıran sistemi Türkiye’de uygulamaya koyduklarını söyledi


Gayrimenkul projelerini ruhsat aşamasından itibaren teknik takibe alarak risk unsurlarını ortadan kaldıran sistemi Türkiye’deki projelerde de devreye soktuklarını belirten Real Estate Consultancy (REC) Genel Müdürü Jens Dehnbostel, “Binaları, yapı malzemesi kalitesi, yangın riski, tesisat, enerji ve ergonomi açısından denetleyip, olası risklerin bertaraf edilmesini sağlıyoruz” dedi.  


İnşaatı tamamlanarak kullanıma açılmış olan ticari binaları da denetlediklerini kaydeden Dehnbostel, “Yeni bina yapımı yanısıra ofis ve alışveriş merkezlerinin yenilenmesi için plan oluşturuyoruz. Bu binaların alım satımlarına yönelik teknik durum tespiti yapıyoruz” dedi.


Sözleşmeleri de denetliyor

Dehnbostel, gayrimenkul yönetimi alanında ise teknik varlık yönetimi ve teknik bina yönetimi hizmeti verdiklerini kaydetti.

Dehnbostel teknik takip konusunda yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

“İnşaat ruhsatı için evrakların hazırlanmasından başlayarak birçok alanda hizmet sunuyoruz. Sözleşmeleri denetliyor, müzakereleri yürütüyor, referans dökümanlarını hazırlıyoruz. Yangın koruma önlemlerini denetleyip raporluyoruz. Çalışılan alandaki bütün ölçümleri yapıyoruz. Teknik danışmanlık hizmeti olarak da hata takibi, teknik kabul, bakım ve tedarik sözleşmesinin incelenmesi, kalite teminatının gerçekleştirilmesini sağlıyoruz. Gayrimenkulün değer artışı ve iyi bir değerle kiralanabilmesi için maksimum kullanım olanaklarını oluşturuyoruz.”

REC İstanbul Temsilcisi Sibel Karaoğlan, gayrimenkulün değerini artırmak için durum tespiti, proje kontrol ve  takibinin yanısıra ‘yeşil bina’ sertifikasyonu da yaptıklarını ifade etti. Karaoğlan, enerji odaklı restorasyon ve geliştirme alanlarında çalıştıklarını söyledi.



Milliyet


Geri Dön