19 / 04 / 2024

Bursa'da 300 dönüm alanda kamulaştırmalar başladı!

Bursa'da 300 dönüm alanda kamulaştırmalar başladı!

Hafta sonunu Bursa’nın ova ilçelerinden Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, muhtarlarla bir araya geldi. Altepe, "300 dönüm alanda kamulaştırmalara başladık. Bizde limit yok" dedi.



Hafta sonunu Bursa’nın ova ilçelerinden Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, muhtarlarla bir araya geldi, hayata geçirdikleri dev bütçeli yatırımlar hakkında bilgiler verdi.


Tarihi mirastan spor yatırımlarına kadar 26 farklı dalda Türkiye’ye örnek gösterilen Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmada da örnek olacak yatırımları bir bir hayata geçiriyor. Özellikle yeni büyükşehir yasasının uygulamaya geçmesinin ardından merkeze bağlanan 10 yeni ilçede adeta altyapı hamlesi başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hafta sonu programını Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerine ayırdı. İlk olarak Mustafakemalpaşa’da Belediye Düğün Salonu’nda muhtarlar ve sivil toplum temsilcileriyle bir araya gelen Altepe, ilçede hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Bursa Milletvekili Önder Matlı’nın da katıldığı toplantıda konuşan Altepe, ilçede yıllardır bekleyen dev bütçeli yatırımların bir bir hayata geçirilmeye başlandığını söyledi.


Yeni sistemde tarımdan ticarete, turizmden sanayiye kadar her alanda kalkınmanın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olacağının altını çizen Başkan Altepe, Mustafakemalpaşa ilçesinde 12 milyon TL’lik yol, 11 milyon TL’lik de altyapı yatırımı yaptıklarını, biber kurutma tesislerinin de faaliyete başladığını hatırlattı. Mustafakemalpaşa sadece 3 kalemde yaklaşık 25 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, “Özel İdare kapandığı yıl 17 ilçenin köy yollarına 7 milyon TL’lik yatırım yaptı. Biz sadece Mustafakemalpaşa’ya bunun iki katına yakın yol yatırımı yaptık. Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin imkanları belli. 75 milyon TL bütçesi var. Biz sadece arıtma tesisleri ve altyapı için 75 milyon TL’lik yatırım başlatıyoruz. Yine 25 yıldır yapılamayan spor kompleksine başlıyoruz o da 25 milyon TL bütçeli bir iş. Kule Restoran 15 milyon TL’lik bir iş. Sadece 2 proje ile 40 milyonluk yatırım buraya geliyor. Yine Ticaret Borsası ile birlikte bu bölgeye hitap edecek canlı hayvan ve et borsası kuruyoruz. 300 dönüm alanda kamulaştırmalara başladık. Bizde limit yok. Siz isteyin biz yapalım. Yeter ki yaptığımız yatırımlar boşa gitmesin, yaptığımız tesisler kullanılsın” diye konuştu.


Daha sonra Karacabey ilçesine geçen Başkan Altepe, burada da Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark içinde yapılan sosyal tesislerde muhtarlarla buluştu. Yeni Büyükşehir yasasının ilçeler ve kırsal kalkınma için getirdiği avantajları anlatan Altepe, artık Türkiye’de yeni bir dönemin başladığını ifade etti. Eskiden ilçe belediye başkanlarının bile köylere hizmet vermesinin yasak olduğunu hatırlatan Altepe, “Şimdi ilçe belediye başkanı da başkanı da köylerde Büyükşehir Belediye Başkanı da köylerde. Eskiden DSİ’den veya karayollarından bir iş makinesi istediğinizde, ‘mazot koyarsanız veririz’ derlerdi. Kabul ettiğinizde iş makinesi gelirdi. 2 gün çalışırdı, üçüncü gün makine buradan İznik’e taşınırdı. Orada 3 gün çalışır, oradan da Mustafakemalpaşa’ya taşınırdı. Artık o devir kapandı. Bütün ilçelerimizde şantiyeler kurduk. Her hafta yeni makineler geliyor. Bu ilçedeki iş makinesi sadece burada çalışıyor. Başka ilçeye gitmesine gerek yok, çünkü orada da iş makinesi var. Böylelikle yıllardır bekleyen hizmetler, kısa sürede tamamlanıyor. 1,5 yıl içinde Karacabey’de 14,2 milyon TL’lik yol çalışması yaptık. İçinde bulunduğumuz sosyal tesisleri tamamladık. Yine Karacabey boğazında sahilde düzenleme projelerimiz başladı. Bu yaptıklarımız daha başlangıç. İnşallah kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi’nin varlığını çok daha iyi hissedeceksiniz” dedi.


Her iki ilçedeki programlarda da Altepe’yi yalnız bırakmayan Bursa Milletvekili Önder Matlı da Büyükşehir yasası çıkarılırken, özellikle muhalefet tarafından ülkeyi satmakla suçlandıklarını hatırlatarak, bugün gelinen noktada ne kadar doğru bir yasa çıkarıldığının herkes tarafından görüldüğünü vurguladı. Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da ilçelerinde hayata geçirilen yatırımlar nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.


Hürriyet


Geri Dön