26 / 04 / 2024

Recep Altepe: İnegölspor'a yakışan bir tesis yapacağız!

Recep Altepe: İnegölspor'a yakışan bir tesis yapacağız!

Bir dizi açılış ve ziyaretler için İnegöl’de gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından İnegölspor’u da ziyaret ederek, tesisleri gezip yöneticilerle ve futbolcularla bir araya geldi.




Bir dizi açılış ve ziyaretler için İnegöl’de gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor Toto 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından İnegölspor’u da ziyaret ederek, tesisleri gezip yöneticilerle ve futbolcularla bir araya geldi.

2014-2015 sezonunda İnegölspor’a başarılar dileyen Başkan Altepe, İnegölspor’un yeni tesisinin de  TOKİ  bölgesinde en kısa zamanda yapılacağını bildirdi. Katlı otopark ve iş merkezinin açılışı ile İnegöl programına başlayan, ardından İshakpaşa Camii etrafındaki esnaflarla bir araya gelen, akabinde ise İnegöl Belediyesi’nde basına kapalı bir toplantı yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki heyetle birlikte İnegölspor’u ziyaret etti. Kulüp başkanı Eşref Güç ve yönetim kurulu üyeleri, teknik direktör Şaban Yıldırım ve bordo-beyazlı futbolcular ile bir araya gelen Altepe, Bursa’da 200’ün üzerinde spor tesisi yaptıklarını ifade ederek, “İnşallah İnegölspor’a da yakışan bir tesis yapmış olacağız” dedi.

"BURSA’DA 200’ÜN ÜZERİNDE SPOR TESİSİ YAPTIK"

Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan mevcut ve yapılacak olan yeni tesisle ilgili bilgiler alan başkan Recep Altepe, “Bursa’da 200’ün üzerinde spor tesisi yaptık. İnşallah İnegölspor’a yakışan bir tesis yapılmış olacağız. Burada da güzel başarılara imza atmış olacağız. Yeter ki siz çalışın hem İnegöl’ün hem de Bursa’nın ismini en güzel şekilde duyuralım. Sesimiz gür çıksın. Biz bu işi severek yapıyoruz. Şu an Türkiye’de en çok spora yatırım yapan biziz. Stadımız bile dünyanın en güzel statlarından biri oluyor. Türkiye’de böyle bir stat yok. Tesislerde aynı şekilde. İnşallah İnegöl’e de böyle güzel bir tesis kazandırırız. Biz bunu isteyerek yapıyoruz. Yeter ki spora yatırım olsun. Ben burada çocukları görünce çıkıp oynamak istedim. Çıksaydık şurada bir maç yapsaydık” dedi.

"ŞU AN LİGLERDE BİZİ EN İYİ TEMSİL EDEN İKİNCİ TAKIMIMIZ İNEGÖLSPOR"

İnegöl’ün Bursa’nın en önemli kentlerinden birisi olduğunu belirten Altepe, “Şimdi bu konuda Bursa ili içerisinde önemli hedeflerimiz var. Başta ulaşımla ilgili hedeflerimiz, turizmle ilgili hedeflerimiz, tarihi ve kültürel miraslarla ilgili hedeflerimiz ve bunun yanında en önemli hedeflerimizin de biri de spor. Spor da en iyi kent olmak ve özellikle sporcu yetiştiren bir kent olmak, sporda başarılara doymayan bir kent olmak istiyoruz. Sadece bizim Türkiye çapında değil, yani Avrupa çapında, dünyanın en iyi takımları arasında olabilmek. Bu konuda iddialıyız ve tüm çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. İnegöl de zaten güçlü bir kent. İnegöl bir sanayi kenti, aynı zamanda bir üretim kenti ve buranın takımının da güçlü olması gerekiyor. Zaten şu anda dediğimiz gibi liglerde bizi en iyi temsil eden ikinci takımımız İnegölspor. Bunun daha iyi olması ve İnegöl’e yakışan tesislerinde olması gerekiyor. Şimdiden sonra yeni projeler hazırlandı. Bununla ilgili olarak bugüne kadar yapılmış çalışmalar, projeler zaten bize verilmişti. Şimdi bununla ilgili arkadaşlarımız hazırlıkları yapıyorlar. Yeni ihaleleri yapıp, bir an önce tesisimize kavuşalım ve İnegölspor güzel bir yere geçsin, idmanlarını, çalışmalarını burada yapsın. İnegölspor’a yakışan bir binasıyla, her şeyiyle güzel bir tesis olsun. Bir yandan hem bu mevcut tesislerimiz, mevcut Hastaneyle birlikte İnegöl’ün merkezine yakışacak şekilde İnegöl’e nefes aldıracak güzel bir alan olsun. İkisi birlikte inşallah gerçekleşecek. Biz de onun için varız. Onun için büyükşehir var. Bunu da İnegöl Belediyemizin destekleriyle birlikte en kısa zamanda bitireceğiz. Bugün de onun için buradayız. İlk başlattığımız, ilk başlayıp bitireceğimiz projelerden biri de bu olmuş oluyor. İnşallah şimdiden hayırlı, uğurlu olsun diyoruz” diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ İNEGÖLSPOR’UN TESİSLERİNİ YAPMAK"

Uzun vadede stadyumla ilgili de bir çalışma yapılabileceğini ifade eden Başkan Altepe, “Stadyumla ilgili neler yapılabileceğine ilçe belediyesiyle birlikte bakarız. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa onu yaparız. Şu anda acil olarak İnegölspor’un tesislerini yapmak ve buranın boşaltılması, düzenlenmesi var. İşler bitmeyecek. Bu işler bittikten sonra diğerleri başlayacak. Uzun vadede stadyumla ilgili bir çalışma yapılacak. Bizim acil dediğimiz konu İnegölspor tesislerinin yapılıp şu alanın düzenlenmesi ve daha sonra stat gelecek. Yapılacak iş bitmez. Şu anki mevcut alanla ilgili meydan, otopark, yeşil alan gibi düzenlemeler olacak. Hastane bitmiş ama önü kapalı. Bu alanda İnegöl’ün kullanımına sunulacak bir düzenleme olacak. Bununla ilgili de proje hazırlanmış. Bu hastaneyi tamamlayacak bir alan ihtiyacı var. Otoparkı ve diğer alanları da yok” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından başkan Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye İnegölspor forması hediye etti. Futbolcularla hatıra fotoğrafı çektiren Altepe, yöneticilerle basına kapalı olarak kısa bir toplantı yaptıktan sonra tesislerden ayrıldı.



Milliyet


Geri Dön