24 / 04 / 2024

Recep Tanrıverdi: Evteks sektöre 1.5 milyar dolarlık ihracat desteği sağlayacak!

Recep Tanrıverdi: Evteks sektöre 1.5 milyar dolarlık ihracat desteği sağlayacak!

Dünyanın en büyük ikinci ev tekstili fuarı olan ve bu yıl 20’ncisi düzenlenen Uluslararası Ev Tekstili Fuarı’nde (Evteks), 1.5 milyar dolarlık ihracat bağlantısı hedefi de aşılacak.




Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanı Yaşar Küçükçalık ve CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’in ev sahipliği yaptığı fuara bu yıl beklenenden çok daha fazla ilgi yaşanıyor. 60.000 metrekare net alanda kurulan fuar 25 Mayıs’a kadar açık kalacak. TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık “Evteks’in bu yıl sektöre 1.5 milyar dolarlık ihracat desteği sağlamasını bekliyoruz. Ancak, son iki günde fuarda gördüğümüz manzara bu hedefin de çok rahatlıkla aşılacağını gösteriyor” dedi. 


2.500 MARKA KATILIYOR


Yerli ve yabancı 2 bin 500 markanın katılım göstereceği fuarın yabancı markalarından bazıları Vigano Spa, Enzo Degli Angiuoni Spa, Manifattura Tessile, Di Nole M.T. Spa, Mario Cavelli, Venesto, D Decor ve Dicitex Furnishings… ABD, Almanya, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Çin, Fas, Fransa, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İspanya, İtalya, İran ve Rusya Evteks Fuarı’nın katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor. Verdi Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, Katar Prensi’nin 20 bin metrekarelik evini döşediklerini ve bunun etkisiyle Katarlı alıcıların fuara akın ettiğini söyledi. Recep Tanrıverdi de, bu yılı Evteks’in rekor yılı olduğunu belirtti.



Hürriyet




Geri Dön