19 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Buzdolabı satışlarında gerileme yok!

Recep Tayyip Erdoğan: Buzdolabı satışlarında gerileme yok!

IMF'ye göre, Türkiye'de kişi başına milli gelir bu yıl 8 bin 427 dolara gerileyecek



Başbakan Erdoğan, "Otomobil ve buzdolabı satışına bakıldığında halkımın satın alma gücünde gerileme yok. Bu ve buna benzer göstergeler, tüm dünyayı kasıp kavuran küresel ekonomik krizden en az etkilendiğimizi gösteriyor" dedi. Erdoğan, geçen yıl ise kurbanlık satışları örneğiyle Türkiye'nin krizden etkilenmediğini anlatmıştı.

Otomobil ve buzdolabı satışları yeni ekonomik endikatör oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl ekonomik krize rağmen otomobil ve buzdolabı satışının arttığını belirterek, bu noktada halkın satın alma gücünde bir gerileme olmadığını söyledi. Erdoğan, küresel krize rağmen geçen yıl 306 bin oto satıldığını ve sayının bu Ocak -Eylül döneminde 281 bin olduğunu, 2008'de 1 milyon adet olan buzdolabı satışının da bu yıl Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 118 bin adet olarak gerçekleştiğini söyledi.

Erdoğan, "Görüldüğü gibi halkımın bu noktadaki alım gücünde gerileme yok. Kim ne dersin, dünyadaki krizi en az etkiyle biz atlatacağız" diye konuştu.

Milli gelir 8 bin dolara düşecek

IMF'YE göre, Türkiye'de kişi başına milli gelir bu yıl 8 bin 427 dolara gerileyecek. 2008'de milli gelir ise 10 bin 479 dolardı.

Krizden etkilenmedik kurbanlıkların tamamı bitti

KRİZİN Türkiye`ye etkileri konusunda haberlere tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen yıl örnek olarak kurban satışlarını göstermişti. Kurbanlıkların tükendiğini belirten Erdoğan, bunun krizin iç piyasayı etkilemediğinin göstergesi olduğunu kaydetmişti.
Vatan


Geri Dön