04 / 05 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Çılgın projemi havsalaları almaz!

Recep Tayyip Erdoğan: Çılgın projemi havsalaları almaz!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Atatürk Kültür Merkezi’ni (AKM) yıkıp, onun yerine bir alışveriş merkezi kurmak gibi bir derdimizin olduğunu söyleyecek kadar divane tipler var bu ülkede” dedi



Erdoğan, gazetelere yansıyan “çılgın proje”si sır gibi saklarken, “Benim düşündüğüm çılgın proje farklı, bunların tamamen dışında. Ama bunların havsalası bunu almıyor. İnşallah onu da açıklama vakti gelecek” diye konuştu.
Erdoğan, dün partisinin 60. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, halk oylaması sırasında mali disiplinden taviz verilmediğini söyledi. Erdoğan, şunları kaydetti:
“Türkiye, halk oylaması sırasında mali disiplinden taviz vermeyerek, seçim ekonomisine asla tevessül etmeyerek, popülizm tuzağına düşmeyerek, bir kez daha çok önemli bir sınavdan geçti. Türkiye’nin kaynaklarının bir rüşvet olarak, milleti kandırmanın bir aracı olarak kullanılmasına müsaade etmedik. Önümüzdeki genel seçimlerde de bu ilkeli duruşumuzu aynı şekilde muhafaza edecek, seçim ekonomisine asla ve asla prim vermeyeceğiz.”
Bazı gazetelerde AKM ile ilgili haberler çıktığını belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi:
“Bir deprem tehlikesi var. Burada güçlendirmeye 70 trilyon lira harcamayı israf kabul ediyoruz. Kullanılabilirliği de yok ama bunun yanında, arkasında boş alanlar var. Biz, buraları da buna katmak suretiyle gayet büyükçe bir opera sanat merkezini burada kuralım. Oradaki trafiği tamamen yerin altına almak suretiyle, istiyoruz ki Taksim bir meydan olsun. Alışveriş merkezi yapacaklar gibi böyle saçma sapan aklımızın ucundan geçmeyecek bir iftirada bulunmak ve bunu da maalesef ‘böyle şey olur mu?’ demeyerek, kendileri için haber yapıyorlar.”
Başbakan Erdoğan, Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç’un gündeme getirdiği İstanbul’a ilişkin “çılgın proje” konusunda ise sır vermedi. Erdoğan, “Çılgın projem bu değil. Çılgın proje farklı, bunların tamamen dışında. Ama bunların havsalası bunu almıyor. Alamaz çünkü onlar bir yere odaklanıyor ama biz bir yere değil, çok geniş açıyla bakıyoruz. Bir çok yere odaklanıyoruz. İnşallah onu da açıklama vakti gelecek onu da açıklayacağız. Şu anda çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Milliyet 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Otomatik pilot S’lere takıldı!

Başbakan Erdoğan, çok merak edilen İstanbul ile ilgili ‘çılgın projesi’ni sır gibi saklıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş da proje için “Dünyada eşi yok” diyor.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’la ilgili çılgın projesini vakti geldiğinde açıklayacağını söylerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş o projesi için, “Dünyada örneği yok” dedi. Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda Erdoğan AKM’nin yerine dev bir sanat merkezi yapmayı düşündüklerini belirtip şunları söyledi: “AKM’yi yıkıp, alışveriş merkezi açacağımızı iddia eden divane tipler var. Bu ülkede bu zihniyetin eseri yok. Önünde yanında boş alanlar var. Bunları da katarak istiyoruz ki gayet büyükçe bir opera, sanat merkezini kuralım. Oradaki trafiği tamamen yerin altına alarak, Taksim büyük meydan olsun istiyoruz. Yargı çevrelerine de sesleniyorum; engel olmayın, biz buraya süratle başlayıp, fevkalade olay olmadıktan sonra 2 yılda bitiririz. Taksim’de de büyükçe kültür merkezine sahip olalım ama bu zihniyetler engelliyor. Çılgın projem farklı. Bunların şu anda bahsettikleri alanların tamamen dışında. Çalışmalarımız sürüyor onu da sonra açıklayacağız.”
Başbakan Erdoğan çılgın proje için ipucu vermezken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ilginç bir nitelemede bulundu. Topbaş Erdoğan’ın, “Çılgın projem” dediği projesi için, “Dünyada örneği yok” diye konuştu. Ancak Başkan Topbaş da proje ile ilgili sır vermedi.
Hürriyet


Geri Dön