28 / 03 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan ikinci Türkiye'yi inşa etti!

Recep Tayyip Erdoğan ikinci Türkiye'yi inşa etti!

Süleyman Yaşar, Sabah Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında " Başbakan Erdoğan, ikinci Türkiye'yi inşa etti " başlıklı yazıyı kaleme alıdı... Mekke Ummul Kura Üniversitesi rektörü, Erdoğan'ın ikinci Türkiye'yi inşa ettiğini belirtti  



İşte Yaşar'ın o yazısı;

Başbakan Tayyip Erdoğan'a dün Mekke Ummul Kura Üniversitesi fahri doktora unvanı verdi. Üniversite Rektörü, Erdoğan'ın, Türkiye'yi bir uçak gibi havalandırdığını ve artık Türkiye'yi durduracak güç olmadığını ileri sürdü. Erdoğan'ın Türkiye'de laiklik, milliyetçilik ve İslamı barışçıl bir biçimde uzlaştırdığını ve ikinci Türkiye'yi inşa ettiğini belirtti. Ve Rektör, Türkiye'nin dünyada gıpta edilen bir ülke olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan ise dün öğretim üyeleri ve öğrencilere yaptığı konuşmada gençlere tavsiyelerde bulundu. Erdoğan, Müslüman gencin büyük düşünmesi gerektiğini, vagon değil lokomotif olmasını, taklit eden değil taklit edilen olmasını, taklit edenin daima geride kaldığını belirtti. Başbakan Erdoğan Üniversite'de yaptığı konuşmasında Libya sorununa da değindi. Erdoğan "Eğer NATO devreye girecekse bizim bazı şartlarımız var. NATO Libya'nın Libyalılara ait olduğunu tespit için oraya girmeli.Yer altı kaynaklarının zenginliklerini birilerine dağıtmak için girmemeli" dedi. Ve operasyonun işgale dönüşmemesini ve Libya halkının kendi yöneticilerini seçmesi için fırsat tanınması gerektiğini belirtti. Ayrıca Başbakan Erdoğan, Libya'da bir trajedinin yaşanmaması için, meselenin içeriden çözüme ulaşmasını istediklerini, Bosna, Irak ve Afganistan tecrübelerine dayanarak, Kaddafi'yi üç defa, oğlunu bir defa ve görevdeki başbakanı iki defa arayarak Libya halkının sesine kulak vermelerini, halkın üzerinde görüş birliğine vardığı bir lidere görevi devir etmelerini tavsiye ettiğini ama tavsiyenin dinlenmeyerek kendi halkıyla çatışan Kaddafi'nin böyle bir manzaraya neden olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan'ın Arap dünyasındaki popülaritesi oldukça yüksek. Filistin sorununa sahip çıkması ve Perez'i terslemesi Erdoğan'a büyük bir itibar kazandırmış. Medine ve Mekke'de bütün Müslümanlar Erdoğan'ı nerede görseler tezahüratla karşılıyorlar. Mekke'de her ülkeden insanın Erdoğan'a tezahüratı büyük. Umre yaparken yoğun ilgiden neredeyse ezilme tehlikesi geçirdi. Anlayacağınız Türkiye'nin son sekiz yılda ekonomideki ve dış politikadaki başarıları iktisat yazınındaki deyimiyle bando vagonu etkisi (band wagon effect) yapmış.
Sabah/Süleyman Yaşar


Geri Dön