19 / 04 / 2024

Redevco Erzurum Alışveriş Merkezi açıldı!

Redevco Erzurum Alışveriş Merkezi açıldı!

Türkiye'deki ilk AVM yatırımını Ankara'ya yapan Hollandalı gayrimenkul şirketi Redevco, ikinci AVM'sini dün Erzurum'da açtı



Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick Van Dooyeweert, “Türkiye'deki potansiyeli çok önemsiyoruz. Ankara'da Gordion'u 17 Eylül'de açtık. Erzurum AVM'ni açıyoruz. Manisa'da 2, Edirne'de de 1 AVM yapmak için yer satın aldık. Bunlar 2011 ve 2012'de tamanlanınca Türkiye'ye 500 milyon euro yatırım yapmış olacağız” dedi.

1500 kişiye istihdam
Erzurum'daki AVM'nin 75 milyon euro'ya mal olduğunu belirten Dooyeweert, Erzurum'da potansiyelin zaten var olduğunu ve 10 yıl önce bu yatırımı yapmadıkları için geç bile kaldıklarını dile getirdi.
32 bin metrekare kiralanabilir alana sahip Erzurum AVM'sinde 130 mağazada 1500 kişiye istihdam sağlanacak.

160 yıllık geçmişe sahip Cofra grubunun iştiraki olduklarını hatırlatan Dooyeweert, çatı şirketinin 2 dünya savaşı ve sayısız kriz atlattığına dikkat çekerek, “Biz çok daha büyük dalgalar gördük. İçinde bulunduğumuz kriz gördüğümüz ufak dalgalardan biri” dedi. Sadece AVM'lere yatırım yapmadıklarını kaydeden Dooyeweert, “İstiklal, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi'nde yer bakıyoruz. Buralardan binalar satın alarak kiralayacağız” diye konuştu.
Fehim GENÇ/Milliyet

İlgili haber:

Erzurum Alışveriş Merkezi açıldı!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Doğu'nun en büyük çarşısı Erzurum'da kapılarını açtı

Yatırım maliyeti 75 milyon euroyu bulan Erzurum Alışveriş Merkezi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın video-konferansla katıldığı törenle hizmete açıldı. Yeşil Alışveriş Merkezi konseptine sahip 32 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM'de toplam 130 mağaza bulunuyor. AVM, 8 salonu ile Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük sinema kompleksine sahip. Erzurum AVM ile 1500 kişiye istihdam sağlandığını belirten Hollandalı gayrimenkul yatırım ve geliştirme şirketi Redevco Türkiye Genel Müdürü Patrick van Dooyeweert, AVM'nin metrekare bazında yüzde 80'inin kiralandığını söyledi. Dooyeweert, "160 yıllık aile şirketi olarak iş şemamız Türk şirketlerininkini andırıyor. Tekstilde başlayıp gayrimenkul, finans, enerji gibi alanlarda kendi özsenmayemizle gerçekleştirdiğimiz yatırımlarımız oldu" dedi.

CADDELERDE YATIRIM İÇİN YER BAKIYORUZ
Ankara'daki Gordion Alışveriş Merkezi'nin ardından ikinci AVM için potansiyel gördükleri Erzurum'u seçtiklerini söyleyen Dooyeweert, 2011-2012 yılında açılacak Edirne'de ve Manisa'daki toplam 3 AVM ile Türkiye'deki toplam yatırım miktarının 500 milyon euroyu bulacağını söyledi. Gayrimenkul yatırım portföylerini AVM'ler dışında lüks perakende caddelerindeki mağazalarla da artıracaklarını belirten Dooyeweert, "İstanbul,  Ankara  ve İzmir'deki lüks perakende caddelerindeki yatırımlarımıza da hız veriyoruz. İstiklal Caddesi'nde birkaç lokasyon için pazarlık halindeyiz" dedi.
İrfan DONAT/Sabah

Hollanda'dan 500 milyon euro

Ankara'dan sonra ikinci alışveriş merkezini Erzurum'da açan Hollandalı Redevco, biri Edirne'de ikisi Manisa'da olmak üzere üç alışveriş merkezi daha açacak. Redevco, alışveriş merkezleri için Türkiye'ye 500 milyon euro'luk yatırım yapacak
 
 Hollandalı gayrimenkul şirketi Redevco'nun ikinci AVM'si Erzurumlu dün açıldı. 75 milyon euro'ya malolan Erzurumlu'nun açılışına halk yoğun ilgi gösterdi.
 
Erzurumlu adı verildi
Türkiye'deki ilk alışveriş merkezi (AVM) yatırımını Ankara'da gerçekleştiren Hollandalı dev gayrimenkul şirketi Redevco, ikinci. AVM'sini dün Erzurum'da açtı. 'Erzurumlu' adlı AVM'nin açılışına Başbakan Tayyip Erdoğan da telekonferansla katıldı. Redevco, 2011 ve 2012'de tamamlanmak üzere Edirne'de bir Manisa'da iki AVM daha açacak. 5 AVM'ye 500 milyon euro yatırım yapacak.

Tam 10 yıl geç kaldık
Açılışta konuşan Redevco Türkiye Müdürü Patrick Van Dooyeweert, "Türkiye'yi önemsiyoruz" dedi. Erzurum'daki AVM'nin 75 milyon euro'ya malolduğunu belirten Dooyeweert, bu yatırımı 10 yıl önce yapmadıkları için geç kaldıklarını dile getirdi. Erzurum'da 10 yıllık ticareti kaçırdıklarını kaydeden Dooyeweert, Erzurum AVM'sinde bulunan 130 mağazada 1500 kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.
 
Kriz küçük dalgalardan
160 yıllık geçmişe sahip Cofra grubunun iştiraki olduklarını hatırlatan Dooyeweert, çatı şirketinin 2 dünya savaşı ve sayısız kriz atlattığına dikkat çekerek, "Biz büyük dalgalar gördük. Bu kriz ufak dalgalardan bir tanesi" dedi. Erzurumlu'nun yüzde 80'i kiralandı. Hafta içi günlük 15 bin hafta sonu ise 25 bin ziyaretçi beklenen AVM'nin kültür merkezi olarak yapılan yüzde 5'lik kısmı belediyeye ait.

Uzun vadeli bakıyoruz
12 ülke arasında ikinci büyük ofislerinin Türkiye'de olduğunu belirten Dooyeweert, "Çalışan sayımız genel müdürlükten fazla. Bu, Türkiye'ye verdiğimiz Önemin göstergesi. Gayrimenkule uzun vadeli bakıyoruz. En kısa kira sözleşmemiz 5 yıllık. Kısa vadeli düşünseydik Real Madrid hissesine yatırım yapardık. Amacımız AVM'leri Araplara satmak olsaydı, kiraları yüksek tutardık. Biz burada kalıcıyız" dedi.
Posta


Geri Dön