25 / 04 / 2024

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş!

Refah düzeyi en iyi ilçe Beşiktaş!

Gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN, Türkiye’nin refah düzeyi en iyi ilçe ve mahallelerini belirledi. 7 ilde yapılan araştırmada refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey derecelendirildi.



Gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN, Türkiye’nin refah düzeyi en iyi ilçe ve mahallelerini belirledi. Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul,  İzmir  ve Kocaeli illerine ait 71 ilçe ve bunlara bağlı 481 mahalle kapsamında yapılan araştırmada refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile kültürel düzey açısından derecelendirme yapıldı.


Araştırma, A+, A, A-, B+ , B, B-, C+, C, C- şeklinde 9 farklı derece üzerinden yapıldı.  2014 yılının son 6 ayına ilişkin verileri göre, Türkiye’nin refah ve yaşanabilirlik seviyesi ile  kültürel düzey bakımından en yüksek dereceye sahip A+ ilçeleri, 2014’ün ilk yarıyılında olduğu gibi Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinde yer alıyor. Ülke genelinde ilk sırada Beşiktaş ilçesi yer alırken, bunu sırayla Kadıköy, Bakırköy ve Adalar izledi. 


2014 ilk yarıyıl sonuçlarına göre Kartal ve Altındağ ilçelerinin bir, Başakşehir ve Bayraklı ilçelerinin ise iki sıra yükseldiği görülüyor. Üç sıra yukarı çıkan Fatih ve dört sıra yükselen Eyüp, gelişimiyle dikkat çeken ilçeler olarak öne çıktı.  Kapsanan 71 ilçe arasında 2014’ün ilk yarı yılında son sırada bulunan Sultabeyli bir sıra yükselerek 70’inci sırada yer aldı.  2014 yılında A+ derecesine sahip olan Ankara’nın Çankaya ilçesinin ilk yarıyıla göre bir sıra gerileyerek yıl sonunu 8’inci sırada kapadığı görüldü.  Araştırma kapsamı daraltılıp, mahalle düzeyinde bakıldığında ise refah düzeyi yüksek bölgeler olarak sırasıyla Beşiktaş-Bebek, Sarıyer-Maslak, Beşiktaş-Levazım, Beşiktaş-Arnavutköy, Kadıköy-Fenerbahçe öne çıktı. 


İlk 3'e giren mahalleler


İstanbul - Beşiktaş - Bebek

Ankara - Çankaya - Bahçelievler

İzmir - Karşıyaka - 19 Mayıs

Antalya - Konyaaltı - Gürsu


Hürriyet




Geri Dön