19 / 04 / 2024

Refik Yılmaz: Bursa'yı emlakçılar planlamış!

Refik Yılmaz: Bursa'yı emlakçılar planlamış!

Bursa Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bölgedeki yapılaşmayla ilgili açıklamalarda bulundu. Yılmaz, ''Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar" diye konuştu.



Bursa Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ''Bursa nüfusu 3 milyon oldu. Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar" dedi. 


CEZAYI BİRLİKTE ÖDÜYORUZ 

Bursa Teknik Üniversitesi Doğa Bilimleri Mimarlık Mühendislik Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bolümü öğrencileriyle bir araya gelen Başkan Yılmaz, çarpık yapılaşmada, çocukların ve gençlerin de yaşam alanı bulamadığını belirterek, "Bursa nüfusu 3 milyon oldu. Plansız şehirleşmenin cezasını hep birlikte çekiyoruz. Yakın geçmişimize kadar şehirleri plancılar değil, emlakçılar planlamışlar. Oysa insanlar şehirleri, şehirler de insanları inşa ederler. Sağlık tesislerini. eğitim tesislerini, ibadethaneleri, spor tesislerini, çocuk parklarını, yeşil alanları, sosyal donatı alanlarını emlakçılar düşünebilirler mi? Bundan şehirler, şehirlerimiz kar eder mi?" dedi. 


GENÇLERDEN UMUTLUYUM 

Yılmaz şunları söyledi: "Bugüne kadar gecikmeler yaşanmış. Öngörülen nüfus artısı tutturulamamış. Bursa'nın 2020 yılı nüfusu 2 milyon 250 bin lira olarak hesaplanırken, 2017 yılında bu rakam 3 milyonu aşmış durumda. Aynı öngörüsüzlük göçler konusunda da yaşanıyor. Üniversitenizin şehir ve bölge planlama bolümü bu konulardaki eksiklikleri ivedilikle tamamlayacaktır. Gemlik'te de 5 büyük liman var. Buna karsın depolama alanları yok. Plan yapıyoruz sürekli iptal ediliyor. Bu iki örnekte de görüldüğü gibi kentin İhtiyaçları hesaba katılmıyor. Gene Şehir Plancılarından umutluyum. Geleceğe yön verirken, çizgilerimizle kültürümüzü de yaşatmalıyız."



Hürriyet Bursa


Geri Dön